Symaskin och shopping

Förutom utmattningen efter duschen i morse, så har det varit en väldigt produktiv dag. Jag och R åt lunch tillsammans, bara en sådan sak! Det händer inte ofta. Visserligen var mitt på dagen den enda tiden han var hemma, för på morgonen var han iväg och köpte en gammal symaskin från 50-talet. Ja, han ska ägna sig åt sömnad. Nej, inte en vanlig symaskin, den här vägde 50 kilo och det går nog inte ens att sy i vanligt tyg med den.

Sy, nål och tråd

Efter vår lilla lunch bestående av ägg och bacon åkte vi och storhandlade. Fick ett presentkort på H&M i födelsedagspresent, så vi passade på att gå in och kika om det fanns något av det som jag behöver. Och så kollade jag efter en ny röd tröja efter att min krympte en decimeter i tvätten. Fanns det något då? Nej, inte ett skit som jag kan tänka mig att bära. Vårens kläder har vidriga färger, har ingen passform och är så outsägligt tråkiga att jag nöter lite mer på det gamla jag har.

R kollade på tyg till sitt syprojekt, och folk var i vägen hela tiden, överallt i mataffären. Nu har vi i alla fall så att vi inte behöver mer än färskvaror i några veckor, och det slog mig hur dyrt det är med frukt. En chipspåse kostar lika mycket som ett par apelsiner. Inte för att det kommer att få mig att äta mindre frukt, men det är synd att man ibland tvingas äta sämre mat när man inte har råd med bra råvaror. Ibland måste man gå på kalori per krona, och jag menar inte chips i stället för frukt, men en billig processad charkprodukt i stället för en bit kött, eller makaroner i stället för potatis. Men strunt samma, nu är det färdighandlat på ett bra tag.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/04/symaskin-och-shopping/

2 kommentarer

  1. Frukt dyrt? Inte hos mig i alla fall. Kilopriset på frukt är inte allvarligt om det gäller normal frukt som banan, äpple, päron och apelsiner. I och för sig stiger ju priset något med tanke på att skalet ska betalas.
    Frukt är alltid billigare än kött och bröd men jag betalar sällan över 18 pix/kilot för bananer.

    På tal om kläder så stack jag in huvudet på KappAhl i torsdags och ta mig fan vilka fula kläder som stod reklampelare. De var så jävla fula att dam som kom in samtidigt som jag inte kunde hålla sig utan muttrade på om hur jävla fula kläderna var. Jag smajlade en lång stund efteråt. Hon var ju helärlig. Länge sedan jag såg något så hiskeligt i klädväg.

    1. Bananer är nog det enda som håller sig runt 20kr/kg här. Fyra apelsiner gick på 32 spänn, tre äpplen 18 spänn. Inga monster, utan helt normala storlekar.
      Ja, jag fattar inte hur någon vill ha vårens kläder på sig. Så fult!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.