Årets första gubbar!

I går tog jag en utflykt till det lokala torget och hittade årets första jordgubbar! Visserligen inte svenska, de var från Spanien, men de var jävligt goda. Årets första är alltid de bästa, särskilt om de är egenodlade. Svärisarna odlar jordgubbar på lantstället, och de är självklart godare, men det är något speciellt med de första som dyker upp på marknaden på våren – och man faktiskt inte blir ruinerad på kuppen. De avnjöts naturella med lite strösocker, och det var den bästa efterrätten på evigheter.

Årets första jordgubbar

I dag ska jag iväg till Ikea med syrran. Jag tar elrullstolen, och det blir första gången jag åker rullstolstaxi. Intressant. Jag är primärt ute efter en stekpanna, för beläggningen har lossnat på min enda stora panna som är lätt nog för mig att hantera. Det är ju inte helt nyttigt att få i sig rester av teflon eller sånt, så det är ganska bråttom med att skaffa en ny. Jag har en gjutjärnspanna som är alldeles för tung för mig att lyfta, dito grytor och sånt, men ingen annan lätt och stor stekpanna med höga kanter.

Förhoppningsvis är det inte så förbannat mycket folk mitt på dagen en fredag, men man vet aldrig. På min promenad i går när jag köpte årets första jordgubbar, så kom jag knappt hem och var helt slut sen. Många vet ungefär hur ryggskott och nackspärr känns, jag har det hela tiden. Många mammor vet hur foglossning känns (lederna blir mer rörliga), jag har det hela tiden, men inte bara i bäckenet utan i alla leder. Så ni förstår säkert att jag inte kan gå hela varvet runt på Ikea, särskilt inte om det är folk i vägen. Får se om det blir några andra fynd på Ikea, det är alltid något man kommer på att man saknar när man är där. So long, nu kommer min buss snart.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/arets-forsta-gubbar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.