Ät minst en paj i veckan…

Jag och E bakade en paj för några dagar sedan, i torsdags tror jag att det var. Citronpaj, jäääävligt gott. I dag har jag och älskaren R bara varit hemma och vilat, men när han kom hem i går kväll så hade han med sig årets första skörd av rabarber från lantstället! Han ville baka en paj på en gång redan i går kväll, så vi började. Sen kom vi på att vi inte hade någon mjölk till vaniljsåsen, så vi bestämde oss för att vänta med pajen till i dag i stället. Rabarber till en paj Det första R gjorde i morse var att gå och köpa mjölk, lite saker att ha till frukost, och mer pulver till att vispa ihop en snabb marsansås. Runt lunchdags var det dags att laga pajen, och det var väldigt snabbt gjort att bara slänga ihop en smuldeg och lägga på rabarbern. När den var färdiggräddad och bara skulle svalna lite var det dags för såsen, men den fanns icke att finna någonstans. Borta. Inte i skafferiet, inte i kylen eller ens i frysen, inte i något av köksskåpen och inte på köksbordet. Inte vid skohyllan i hallen, inte i badrummet och inte i sovrummet. Sen letade vi inte på fler ställen, men det störde honom något enormt att den bara var borta, för han kom ihåg att han lagt den i påsen efter att han betalat för den. Märkligt.

Vi hade lite kvar i en gammal förpackning, så vi fick en stor bit paj var till lunch. Det kallar jag en god söndaglunch! Det blir nog en bit till i kväll, men egentligen borde jag nog låta bli. Jag och E delade på en paj på två dagar, och det kan nog jag och R också göra. Och jag bör nog inte äta en hel paj på en vecka – visserligen är det bra att jag gått upp lite i vikt inför operationen, men att äta för mycket får inte bli en dålig vana. Jag har så ont ändå, att jag inte behöver ytterligare påfrestningar på leder och muskler. Så nu räcker det nog med paj på ett tag, en i veckan kanske inte är optimalt…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/at-minst-en-paj-i-veckan/

2 kommentarer

  • kalebassmaj 17, 2015 kl. 20:31
  • Svara

  Vaniljsås är verkligen pricken över i ! Skulle kunna äta det dagligen, (även utan paj)!
  Men magen tycker annat. Så jag får ta det lite lugnt. Det goda skall ju också helst avnjutas i små portioner sägs det. Men är man gottegris, så.
  Att saker kan försvinna sådär, ja det är märkligt (även om det nästan alltid finns en förklaring).

  1. Haha, ja, inte sjutton behöver man paj som anledning för att äta vaniljsås! Jag skulle tro att paketet återfinns inom den närmaste veckan, på något väldigt oväntat ställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.