Citronpaj och pyton

Jag sov inte något vidare i natt, så det blev en slö dag. Det gick bra att somna med mina knockout-piller, men jag vaknade tidigt på morgonen av att det gjorde sjukt ont att ligga. Trots dubbel smärtlindring. Kom ändå igång efter en timmes frukost, och vi åkte till en 4H-gård som ligger i närheten. Tji fick vi, den var stängd. Var inte i form för att knata runt alls, så vi handlade saker till dagens mat, sen åkte vi hem igen. Åt glass och la mig i soffan och blundande ett par timmar.

Sen var det dags att göra paj – vi hade fått för oss att vi skulle göra citronpaj! Sagt och gjort, förgräddade en deg i ugnen, vispade ihop citronkrämen, hällde den i pajskalet och in i ugnen igen. Har varit något problem förut, men den här gången gick det helt åt helvete. Helt! Lite av mjölet i citronkrämen flöt upp till ytan under gräddningen och lade sig som ett lock över resten av citronkrämen! Dessutom blev kanten bränd eftersom vi var tvungna att ha den i ugnen lite längre än vanligt, på grund av mjölet, och den såg för jäääävlig ut! Skrapade bort lite av ytan och provsmakade för att se om den ens gick att äta, och konstigt nog så smakade även ”locket” precis som citronkrämen skulle!

en ful citronpaj Inte ett av mina bästa bakverk, men det lilla jag har hunnit smaka var jävligt gott! Den står nu i kylen och väntar på att ätas upp. Nu ska vi snart börja med kvällens middag, och jag lovar att det blir en exotisk och ovanlig upplevelse. Vi ska äta något som knappt finns att hitta i Sverige – pytonorm. Vi tänkte pankopanera och fritera den med vitlöksdipp till, men vi har kyckling också. Dels för att ormen var svindyr, och för att vi googlade på pytonorm och läste att den faktiskt smakade pyton. Det vore ju synd om vi skulle bli tvungna att enbart äta citronpaj till middag, men ni får gärna hålla tummarna för att det blir bra…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/citronpaj-och-pyton/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.