Dags för lunch med gamla kollegor

I dag blir det en bra dag! Jag ska åka till mitt gamla jobb, välgörenhetsorganisationen, och käka lunch med mina fantastiska före detta kollegor. Vi sitter nog där och käkar eftersom några har med sig mat, och det blir ju billigast för mig också. Det är den enda arbetsplats där jag faktiskt har gillat precis varenda en av de jag jobbat med, några lite mer än andra, och den enda arbetsplats som varit flexibel nog att anpassa uppgifter och arbetstider utifrån mitt funktionshinder. Och jag gjorde ett bra jobb, så jag jobbade inte där för att någon var snäll nog att anställa mig.

Jag tror inte att jag någonsin mer kommer att få ett “vanligt” kontorsjobb, som det jag hade. Det krävs så mycket flexibilitet, både på grund av hur jag mår från dag till dag, och med arbetsuppgifterna. En dag klarar jag att skriva halva dagen, andra dagar inte alls. Jag önskar att det gick, för det är faktiskt inte särskilt roligt att alltid vara hemma och missa allt socialt som följer med ett jobb. Det är ungefär ett år sedan jag slutade jobba, och jag har inte hittat ett enda jobb jag skulle klara av.

Jobb, skrivbord

Arbetsförmedlingen ville ju att jag skulle söka jobb på ett lager, och något annat logistik-jobb på Arlanda – båda var på heltid. Jag berättade att det inte gick, en av anledningarna är ju den lilla detaljen att jag är “sjukpensionär” på 75%, och en annan att jag är helt slut av en så lång resa varje dag, även med färdtjänst. Det var alltså enligt dem ingen idé att jag är inskriven som arbetssökande om jag inte söker de jobb jag blir anvisad. Tack så mycket. Nej, jag får hoppas att någon vill ha mina ord eller ger mig uppdrag jag kan utföra hemifrån. Men i dag blir det kul att komma tillbaka och träffa kollegor och vänner!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/dags-for-lunch-med-gamla-kollegor/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.