Donal Skehan – svenske kocken fast tvärtom

Det går ett program på Kanal 7 varje vardag som heter “Mitt kök“. Det är ett halvtimmeslångt matlagningsprogram, och de varierar mellan några olika kockar som programledare. Paulo Roberto och Tommy Myllymäki hör till de mer välkända namnen, men de enda gångerna som det verkligen är sevärt är när Donal Skehan som lagar maten. Han lagar mat som ser enkel och god ut, men han låter som The Swedish Chef från Mupparna – tvärtom. Det är helt fantastiskt.

Jag ser bara på programmet när Donal Skehan är programledare, för de andra dagarna är det fantastiskt tråkigt och intetsägande. Han syns förresten på TV4 Nyhetsmorgon på lördagar också. Donal är en frisk fläkt, och det är nog bara en tidsfråga innan han får sitt eget program och komiker gör sketcher om honom. Varför? För det låter så fantastiskt roligt när han pratar! Han har ett bra svenskt ordförråd, men blandar språken och gör ingen större ansträngning för att uttala de svenska orden med svensk melodi och betoning.

Donal Skehan är säkert redan van vid kändisskapet, för han är dessutom sångare och var med i ett pojkband på Irland som sålde en hel del skivor, men nu har han säkert en riktigt strålande karriär som kändiskock här. “Jag vill lägga ojjjl pou min chickling med jerk kridd blandare“. Jag får också lust att göra det.

Kycklingvingar, matlagning

Han är helt klart den roligaste TV-kocken vi har i detta nu, en frisk fläkt som visserligen pratar så härligt att man fnissar lite, men också någon som faktiskt är både kock och artist. Hur tråkigt är det inte att kolla på stela och nervösa Leila Lindholm eller proffsiga men inte så roliga Myllymäki? Nej, ge den irländske kocken ett eget matlagningsprogram. Det är omöjligt att inte gilla honom, och det är svårt att hålla sig för skratt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/donal-skehan-svenske-kocken-fast-tvartom/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.