Elrullstolen behöver service

Jag tror jag måste kontakta hjälpmedelscentralen för att få lite hjälp med elrullstolen jag fick i vintras. Först dröjde det ju en evighet innan jag ens kunde använda den, på grund av oplogade trottoarer och gångvägar, men nu när jag har kört den lite mer så känns den inte riktigt helt bra. Det är för dåliga stötdämpare, och att köra upp för en trottoarkant eller bara att köra över en kotte är ju som att dö lite.

Elektrisk rullstol. Ska till hjälpmedelscentralen!

Det är inte så bra att göra sånt med diskbråck och ryggskott, och jag är så spänd efter en tur på ojämnt underlag att det blir mycket värre än om jag hade gått. Med ojämnt underlag menar jag allt som inte är typ inomhus i en galleria, för trottoarer och gator har så många sprickor och bucklor att jag inte orkar åka hur långt som helst. Dessutom lutar allting, och det tänker man ju inte på när man går, men en vanlig trottoar lutar så pass mycket att jag måste parera och styra väldigt mycket åt sidan, för elrullstolen drar snett. För mycket för att den ska vara lättkörd.

Vet inte hur mycket de kan justera vad gäller stötdämpningen eller om de kommer att kunna fixa styrningen på lutande underlag, men de sakerna försämrar verkligen för mig när jag kör. Och de sa ju att det bara var att ringa om det var något, och nu har jag ju tid med det. Att göra, i morgon bitti. Påminnelse lär behövas.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/elrullstolen-behover-service/

2 kommentarer

  1. Om du har samma rulle som på bilden förstår jag att det känns skakigt. De små hjulen ger ingen stötupptagning och jag misstänker att det är snålt med stötdämpare.
    De små framhjulen är med störst sannolikhet den största boven till att rullen skakar och drar på lutande trottoarer.
    För bästa framkomlighet och minska risken för att rullstolen drar krävs drivning och styrning på alla hjul. Sitsen skulle kunna vara fritt upphängd från stommen och på det sätt kunde stötdämpningen vara bättre.
    Vi får hoppas teknikerna kan göra den lite bättre. Den perfekta rullstolen finns nog inte.

    1. Den är nästan likadan, min är lite ombyggd, men ja, hjulen är ganska små. Och den har inte fyrhjulsdrift. Nä, får se vad de kan göra åt saken, den är helt perfekt att använda inomhus eller till exempel i ett köpcentrum, men det är ju inte där jag helst hänger…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.