En vanlig flygresa

Det tar alltid så mycket längre tid att flyga än vad man tänker sig. Mitt plan gick ungefär halvtolv i dag, men ändå var jag tvungen att gå upp jävligt tidigt. Taxin kom inte förrän nio, men då skulle mina mediciner ha börjat verka, så att jag ens kunde genomföra resan. Och det tar ett par timmar, efter att jag käkat dem. Dessutom bör jag inte äta dem på tom mage, men inte fasen har jag lust att käka frulle klockan sex på morgonen. Sen när man kommer fram till Arlanda Express ska man lösa biljett och hoppa på tåget. Det går visserligen ganska snabbt, men det är ändå ett byte som tar tid. Och vid varje flygresa är det saker att göra innan man kommer iväg. Checka in, köpa en kopp kaffe på Seven-Eleven, sitta på en bänk och vila inför färden upp mot säkerhetskontrollen.

Stor kaffe

Trångt. Knuffar. Trängsel. En arm i ryggen när nån idiot tar av sig jackan. Larm när jag går genom metalldetektorn, eftersom jag har metallstänger både runt ryggen och handlederna. Visitering av någon som inte riktigt vet hur de ska göra. Av samma anledning släpper de förbi mig utan att kolla närmare. Sen samlar man så fort det går ihop sina prylar och beger sig mot en timmes väntande på att få komma ombord planet.

Varje flygresa innehåller folk som inte förstår det där med att vissa rader av sittplatser ska gå planet först, väskproblem, folk som ställer sig mitt i gången när 50 personer väntar på att gå förbi, folk som inte förstår varför man inte kan sitta på en annan plats än den man har fått, folk som springer på toa flera gånger på en timmes flygtur och ska gå förbi mig så att jag också måste ställa mig upp varje gång de går och kommer tillbaka. Dessutom blev det försenat för att ett sällskap hade checkat in sitt bagage, men glömt tiden för att de satt i baren och drack öl.

Samma logistikproblem upprepas, men tvärtom, när man ska av planet. Då är det jävligt skönt att bara ha sitt handbagage och gå rätt ut från flygplatsen utan att vänta på väskor. Och där stod bästa E och väntade på mig, så nu är jag i tryggt förvar och har redan hunnit med en hel del. Vad vi ska göra i morgon? Ingen aning.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/en-vanlig-flygresa/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.