Massage och intervju

I dag var jag äntligen på den så mycket efterlängtade massagetimmen hos Dr. Feelgoods väna assistent. Hon är så himla trevlig, och duktig som få. Nu kan jag använda min högra arm igen, och ryggskottet fick sig en rejäl omgång. Det kändes riktigt bra efteråt, men jag blev verkligen dödstrött. Brukar bli trött, både av resan och behandlingen, men i dag var det extremt. Hoppade över att handla en liter mjölk på väg hem, det var för jobbigt. Jag får dricka kaffe utan mjölk i morgon bitti, bläurkfy.

Vill förresten passa på att tacka för alla tips jag har fått gällande saker att ta upp i min nästa ansökan om handikappersättning. Det är så många saker som faller sig naturligt att någon annan gör åt mig, att man kanske inte tänker på att ta upp dem alla när man har sin intervju. Min intervju första gången jag ansökte var helt värdelös, det tyckte jag redan då, men ju mer jag har satt mig in i hur det fungerar, desto mer fattar jag hur dålig den var.

Telefon. Hinner aldrig svara när det ringer! Kort intervju i telefon.

Det var en kort telefonintervju, tror inte att den tog mer än en kvart, och handläggaren ställde inte så många frågor. Jag fick berätta fritt om vad jag tvingats köpa och vad jag behövde hjälp med hemma, och jag var inte ens förberedd. Klart att jag inte får med alla detaljer i ett sånt läge, för jag visste inte exakt hur lång tid jag får hjälp varje dag. All städning, plocka i och ur diskmaskin och tvättmaskin, påklädning, en del matlagning, lite hygien, plocka fram saker ur kyl och frys, ställa tillbaka sakerna, hjälp med att dela piller, hjälp med korsetten, hjälp med enklare massage och att distrahera smärtan, hjälp med att ta ut soporna, källsortera, all handling, hjälp att köra rullstolen om vi ska någonstans där det finns trappsteg, skjutsa, bädda, rensa kattlådan och byta kattens dricksvatten, hjälp att lägga upp mat på min tallrik och hälla upp vatten… Plus hjälp med pengar, om man nu får räkna med de timmar han jobbar extra.

Nu har jag ju en början till en lista eftersom jag skrev sakerna här, bra. Men den här gången tänker jag inte gå med på att bara ha en kort telefonintervju, jag vill sitta öga mot öga med en handläggare och berätta, och bocka av saker från listan. Dels för att de borde kunna ställa följdfrågor, och dels för att någon på Försäkringskassan faktiskt ska få se hur illa det är. Jag har aldrig i hela mitt liv träffat någon på Försäkringskassan, vilket jag antar är sjukt i sig. Så länge allt fungerar spelar det mig ingen roll, men det har inte fungerat. Oj, det här blev långt. God afton.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/massage-och-intervju-2/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: