Ny vecka, ny ansökan

Ny vecka. Ganska fullspäckad, men det gör inte så mycket, för det är bra saker. Ska luncha med före detta kollegorna på onsdag, på torsdag ska jag lämna lite prover inför operationen nästa vecka, och så ska jag träffa min husläkare och dra igång en ny ansökan om handikappersättning. Jag blev uppringd av en handläggare på Försäkringskassan i förra veckan, samma dag som min artikel publicerades i tidningen, och hon “rådde mig” att ansöka igen. Väldigt märklig timing, men jag tror faktiskt inte alls att hon hade läst det, utan fått informationen genom en annan källa.

Jag måste ha ett intyg ifrån husläkaren som beskriver min funktionsnedsättning och hur den påverkar mig, och det kan ju bli i det allra närmaste omöjligt. Jag har ju visserligen en trevlig och vettig läkare som hjälper mig i de håll och med det jag själv tror att jag behöver, men han är ju inte någon expert och han kommer inte alls med några egna förslag på behandlingar eller medicinering att prova. Han har hjälpt mig med ett par intyg tidigare, men på det ena (till Färdtjänsten) glömde han att skriva flera saker.

Överklagande, ansökan om handikappersättning, till Kammarrätten. Ritualen upprepas.

Jag har ju kvar alla dokument, intyg, fakta och samtal som jag skickat in till mina överklaganden, men jag har ju faktiskt inga andra bevis eller anledningar att ansöka om handikappersättning nu jämfört med sist. Jag har större hjälpbehov nu, men redan förra gången hamnade jag ju tusentals kronor bortom Försäkringskassans högsta ersättningsnivå varje månad. Så inget har ju förändrats, men jag tänker självklart ansöka igen. Och igen, om det behövs. Det ska inte behöva bli så fel att den som har en funktionsnedsättning ska betala flera tusen varje månad för vård bara för att den inte erbjuds inom landstinget.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/ny-vecka-ny-ansokan/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mariamaj 18, 2015 kl. 22:11
  • Svara

  Hoppas vekligen du får igen det denna gång, för det finns ju inga tvivel, du ska ju självklart ha den ersättnigen.

  Men det är ju inte bara omkostnader som ska tas upp även hjälpbehovet, den biten kan ju väga upp om omkostnaderna inte rikigt räcker till (även om det är sjukt dyrt att vara sjuk och handikappersättning bara täcker en del…..) men jag tänker har du tagit med allt du behöver hjälp med i vardagen, typ upp ut sängen, på/av med kläder, hjälp att ta ner saker, matlagning med mera mer mera, minsta lilla sak ska skrivas upp, är så lätt att man inte tänker på vissa saker, som min sambon gär ju en hel del som jag inte klarar av men vi glömmer som bort att det beror på stt jag är sjuk, hursomhelst så hoppas jag det ordnar sig för dig

  1. Tack! Ja, det är säkert många saker man glömmer, bra tips att skriva ner allt. Jag tror att det blir bättre den här gången!

  • jmaj 25, 2015 kl. 21:49
  • Svara

  Håller också på med ansökan …….svårt….och svårt finna ork till ansökan men ack så viktigt. Tänk ett bidrag till hjälp…….ps. har också bla. eds och svår värk

  1. Det är sjukt vi ens ska behöva ansöka om det! Det är ingen som förnekar en patient med hjärtproblem eller diabetes hjälp, men vi andra får kämpa med näbbar och klor som vi inte har. Hoppas att det går bra för dig också, håll mig gärna uppdagdrad!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.