Nya kompressionskläder!

Jag har testat ett par kompressionstights ett par dagar nu, och de är riktigt sköna. Kompressionskläder är ju alldeles utmärkt för mig, eftersom min hjärna vanligtvis inte får några signaler om åt vilket håll mina leder, armar, ben och allt annat, pekar. Ligger jag helt avslappnad i sängen har jag inte en aning om var mina kroppsdelar är, eftersom det är glapp i bindväven. Hjärnan försöker hela tiden känna av var lederna är, och musklerna runt lederna får arbeta flera gånger så mycket som hos en frisk människa som tränar statiskt, dygnet runt.

Musklerna blir utmattade och krampar, och kompressionskläder hjälper på ett fantastiskt sätt. De sitter åt så pass mycket att det blir väldigt tydligt för hjärnan var mina leder är, och musklerna kan slappna av. Men kompressionskläder är bra för så mycket mer än för en sjuk kropp, de underlättar även väldigt mycket för friska människor när de tränar. Man får bättre stabilitet och de tar bort mycket av trötthetskänslan man kan få när man har joggat eller gått väldigt långt.

Kompressionstights från Rehband. Kompressionskläder.

Mina kompressionstights kommer från Sportsmart.se, de har många bra ortoser, stöd för rygg eller stora leder och kompressionskläder fran kvalitetsmärken. Mina tights är av märket Rehband, jag har även deras handledsskydd och axelskydd, och de har varit riktigt bra. Och så har jag ju oftast kompressionsvantar, dock av ett annat märke, och kompressionsstrumpor.

Eftersom jag inte kan ta av eller på såna här saker själv så tror jag inte att det är någon idé med en tröja, mina axlar skulle gå ur led om någon försökte med det. Höften subluxerar bara, men på grund av diskbråcken och fingrarna som går ur led så tänker jag inte ens försöka med tightsen på egen hand. Farmor, nästan 100, får också hjälp med sina kompressionsstrumpor varje dag… Men är det skönt och tar bort lite av problemen så är det bra! Dessutom kan jag ha ett par vanliga leggings utanpå utan att kompressionstightsen syns – kanske inte på sommaren, då får jag nog värmeslag – så jag behöver inte se ut som om jag är på väg till gymmet. Bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/nya-kompressionsklader/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.