Orkidéer och lite annat!

Jag gjorde fler fynd på Ikea i går, inte bara den fantastiska stekpannan, utan även lite saker som förskönar min tillvaro lite här hemma. Jag köpte en liten hylla till som jag först hade tänkt ha till badrummet, men den gjorde sig bättre på mitt skrivbord. inte så snyggt kanske, men jag fick bort lite småprylar från att ligga löst och skräpa. Sen köpte jag ett par små orkidéer, som inte ens jag kan döda!

De ser ut som två helt vanliga orkidéer, en vit och en rosa, men de har fördelen att de är av tyg. De kommer alltså inte att få en massa fula luftrötter, de kommer inte att ledsna när de inte får något vatten, och de kommer inte att dö i plågor. Jag gör både mig själv och växterna en tjänst genom att ha blommor av tyg i stället för riktiga, och jag tycker faktiskt att de var riktigt snygga!

Orkidéer från Ikea

Blommor i plast är ju sällan särskilt roliga, men de som är i tyg kan faktiskt se riktigt bra ut. Om man inte går fram och klämmer på dem så ser man nog inte att de är fejk – det skulle i alla fall inte jag göra. Kanske på så här nära håll i starkt ljus, men inte när de står i fönstret.

Men jag kan ju inget om blommor heller, och minst två riktiga orkidéer har dött under mitt ansvar. Jag tycker ändå att Ikeas utbud av blommor som inte är av kött och blod (fibrer och klorofyll?) är riktigt bra. De har många sorters snittblommor som man kan blanda och mixa som man vill, och mängder med fina gröna växter för oss som inte har gröna fingrar men ändå uppskattar växternas skönhet. Jag är väldigt nöjd med dem!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/orkideer-och-lite-annat/

2 kommentarer

  1. Haha, jag har bara blommor i tyg. Jag har aldrig lyckats hålla en blomma i liv.. Knappt ens en kaktus och det säger en hel del. Dom du köpt var ju riktigt fina. Jag har två röda rosor samt en annan jag inte minns namnet på.

    1. Jag är på god väg att döda en kaktus just nu! 🙂 Ja, tacka vet jag tyg.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.