Pajdags!

Det är dags för paj! Det ack så enkla hemmet bjöd i dag på en sjukt bra söndagsmiddag, bestående av raggmunk med bacon, och så håller jag på med en paj till efterrätt. En av de allra godaste pajerna som går att göra – citronpaj! Vi äter sällan efterrätt, men på helgerna brukar det bli något bakat eller lite godis.

Pajdags, saker till att baka paj

Det var så sjukt gott med raggmunk, och en bit paj efter det blir pricken över i. Bästa E i Norrland glufsade glatt i sig den här pajen när jag var där, och sa att det var en av de bästa efterrätter han någonsin käkat. Det är bra, med tanke på att han är matfreak som jag. Och det är faktiskt så, att paj är så himla billigt och enkelt att göra själv, så det finns liksom ingen anledning till att låta bli efter en god middag (som visserligen också var jävligt billig).

Nu har vi precis käkat klart, och min härligt syrliga paj står svalnar på diskbänken. Egentligen är vi för mätta för att äta paj, men om jag känner R rätt så är det pajdags redan om en halvtimme. Det tog all min kraft för hela dagen att göra pajen och diska efter mig, så jag hoppas att den var värt besväret. I och för sig, var hade jag gjort annars? Legat i soffan och dreglat över recept. Jo, det är nog värt det. Jag är ju för fan konvalescent.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/pajdags/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.