Käkade pytonorm

Japp, i går åt vi pytonorm. Hälsade på E i Norrland och vi brukar alltid käka goda och konstiga saker. Så bi köpte ett litet paket fryst orm, och det var egentligen ingen tvekan om hur vi skulle tillreda den. Panerad och friterad med dippsås. Vi hade ju kyckling också, så vi lagade allt likadant. Så här såg den ut när den var rå.

fryst pytonorm

Köttbitarna av pytonorm kändes oerhört hårda, så vi gissade att det kunde bli väldigt segt. Men det var ju hur lätt som helst att laga den, och så här såg det ut när det var serverat. Tre skålar, kyckling med olika panering i de två på ytterkanterna, och ormen i mitten.

friterad pytonorm

Sen var det bara dags att smaka. Ja jävlar i min lilla låda. Det var så helsikes segt! Jag klarade inte av att tugga och svälja en halv bit, det var väldigt märkligt. Smaken då? Tja, pyton. Nej, inte riktigt, det smakade inte särskilt mycket alls. Det hade någon fadd bismak, men i övrigt kändes det som vitt kött av valfri sort.

Men jag klarade inte av att svälja den. På näthinnan hade jag en nyss sedd video från en kinesisk matlagningstävling, där en av rätterna var en ormsallad som fortfarande rörde på sig. Jag höll mig helt enkelt till kycklingen. E åt glatt upp all orm och blev trött i käkarna på kuppen.

Vi jämförde ett tvärsnitt av pytonorm med kyckling, och jag har nog aldrig sett något slags kött som har så täta fibrer som ormköttet. En bläckfiskring som stekts alldeles för länge var som sockervadd i jämförelse. E föreslog ett långkok (höhö) nästa gång, men nu har jag ätit orm och tänker inte göra om det. Det var inte helt pyton, men prova inte om du har löständer eller en käke som går ur led.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/pytonorm-till-middag/

8 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Katjamaj 15, 2015 kl. 11:50
  • Svara

  Öööh… då äter jag nog hellre kycklingen, mör och fin 🙂

  1. Ja, jag kan verkligen inte rekommendera pytonorm, men det blev i alla fall ett och annat skratt! 🙂

    • Katjamaj 15, 2015 kl. 14:36
    • Svara

    Kul (?) att testa nåt nytt 😀

    1. Ja! 🙂

  • Sofiemaj 15, 2015 kl. 16:46
  • Svara

  Är det lagligt att sälja pytonorm som livsmedel?

  1. Jadå, det finns ganska många ställen som säljer orm (främst pyton) och lite andra exotiska kött. De är uppfödda i fångenskap för att bli mat, precis som kyckling eller de flesta andra köttsorter.

  • kalebassmaj 17, 2015 kl. 20:22
  • Svara

  Nä, det låter ”pyton”. Jag är visserligen nyfiken av mig, och nog skulle jag smakat. Men där går gränsen. Hellre då myror och gräshoppor. Doppade i choklad!

  1. Ja, det skulle jag gärna prova också! Pyton var inte någon hit, en myra kan i alla fall inte bli särskilt seg! 🙂

  • Låter gästerna städa -augusti 14, 2015 kl. 11:30

  […] mat, jag tror att vi kommer att käka jävligt bra de här dagarna. Helt klart bättre än den där pytonormen vi kalasade på sist vi sågs… Ja, nu jäklar ska jag ha en bra […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.