Roar mig på vårdinrättningar

I går var jag ute och roade mig med två besök på vårdinrättningar. Först ett besök hos min husläkare, nära och bra med bara ett par minuters körväg mer rullen. Förnyade ett par recept, men glömde det viktigaste av dem. Total hjärndimma, men det kan lösa sig i dag med lite tur. På agendan för dagen stod som alltid smärtlindrande behandling, men intet nytt på den fronten. Han hade tagit upp frågan på ett läkarmöte, men de hade kommit fram till att den typen av behandling inte ingår i högkostnadsskyddet. Det är ju självklart ingen nyhet, men det är bra att läkaren själv har sagt det – och fått medhåll av kollegor.

Doktor. läkare. Roar mig på vårdinrättningar.

Det ledde mig nämligen till den andra punkten jag hade på agendan: ett läkarutlåtande som styrker mina besvär och utgifter, som jag ska skicka till Försäkringskassan med min nya ansökan om handikappersättning. Min läkare hann självklart inte skriva ett i går, utan tog fram det jag fått förra gången. Jag ska fylla i detaljer om vad som ändrats, vad som är detsamma, vilken typ av behandling jag behöver och hur ofta, och vad jag tvingats köpa själv i form av hjälpmedel och vård. Ska lämna det i ett brev på vårdcentralen så fort det är klart, och så skulle han påbörja ett utlåtande tills nästa gång vi ses. Kan ju påpeka att jag glömde nämna det där receptet också, så kanske han kan förnya det utan en telefontid.

Sen åkte jag hem en kort sväng innan det var dags att åka till sjukhuset och lämna lite blodprover inför operationen på måndag. Det blev en lång jävla dag, även om det är saker som inte tar lång tid så gick hela dagen åt. Komma i ordning för att gå ut, väntrum på vårdcentralen. Hem och vila. Vänta på taxi, vänta i kö på labbet, vänta på taxi igen. Express-vila för att orka fixa någon mat. Ska försöka skriva klart detaljerna till intyget under dagen, och nu såg jag just att skrivarpappret är slut. Faaaan. Att allt ska ta sån tid. Hade ju hoppats på att få iväg ansökan den här veckan, men det går inte. Inte ens om jag skickar in läkarutlåtandet i efterhand. Urgh.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/roar-mig-pa-vardinrattningar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: