SMS och namnbyte

Tänk vad mycket djävulskap man kan åstadkomma på några minuter om man har tillgång till någons telefon. Som att byta språk på panelen (vilket i och för sig var roligare innan touchskärmarna kom till världen och allting hade en ikon), skicka oväntade SMS till personer, eller så här – byta namn på alla kontakter i adressboken!

Sjukt kul, det är något jag skulle kunna tänka mig att göra om jag hade möjligheten, och om det var rätt person. Det är betydligt roligare än att gå in på någons Facebooksida och göra en Facerape, för det är ytterst sällan det blir bra. Oftast skrivs det bara något töntigt, för det mesta är det alldeles för uppenbart, och allt som oftast handlar det om sex. Man måste väl för fan ha lite bättre humor och en tanke bakom ett practical joke om man ska utföra det? Lika bra att låta bli annars.

Telefon

Det är inte särskilt kul att få SMS skickade till sig från någon som fått sin telefon kapad av en kompis. Inte heller är det kul med Facerapes, om inte det som skrivs är så nära något som personen som blivit kapad faktiskt skulle kunna skriva själv, så nära att man faktiskt inte vet om de menar allvar eller inte. Även då måste det ju vara jävligt fyndigt och ha en tanke bakom för att funka.

Men det där med namnbyte i adressboken var riktigt lustigt faktiskt, och så länge man inte gör mer än så är det ju ganska harmlöst. Det går att slå upp telefonnummer eller kolla i SMS- eller samtalshistoriken vem det handlar om, så det är ingen större skada skedd. Jag tror nästan att jag ska försöka mig på det här på en intet ont anande person vid tillfälle… Åtminstone en kontakt kan ju inte skada…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/sms-och-namnbyte/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.