Strutsar saker och är ledig

Det känns som fredag i dag. Märkligt, för det har ju nyss varit långhelg. Men skönt, jag ska låtsas att jag har tagit ledigt från jobbet i dag och har några dagar ledigt framför mig. För så är det nästan, även om man aldrig är ledig när man är sjuk. Det kanske blir roligare om jag intalar mig det i alla fall.

Just ja, i går var sista dagen för att deklarera! Jag hade flera dagar tillgodo – jag gjorde det i förra veckan – men det var en sån där grej som jag strutsade ett tag. Det faktum att Försäkringskassan drar alldeles för lite i skatt, och att jag nu får räkna bort ett par-tre hundra ifrån det jag får i ersättning varje månad som sjukpensionär så att det inte ens räcker till boende, räkningar, mat och mediciner, är faktiskt skönt att strutsa ett tag. För jag kan inte göra ett skit åt det, mer än att hoppas att jag får skrivjobb så att jag kan köpa medicin. Pffft.

Spargris. Är ledig.

Just ja, jag har ju semester. Ska inte älta sånt skit nu. I dag ska jag göra ett glas ljuvligt somrig juice, en balja kaffe och kanske pyssla om mig lite med en ansiktsmask eller något annat trevligt – jag fick några gratisprover när jag köpte en födelsedagspresent häromdagen. Annars är ansiktsmask en sån där grej som jag aldrig skulle unna mig, det går liksom inte ihop. Vidrigt. Och där föll jag tillbaka på det där med pengar igen, så nu ska jag ge upp för stunden och försöka hitta saker att njuta av på min tisdagssemester. Vad gör du i dag?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/05/strutsar-saker-och-ar-ledig/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.