Dåliga utsikter

Det är väldigt dåliga utsikter för ett fint midsommarväder. Usla, till och med. Med lite otur är det lika kallt i natt som det var i vintras, sisådär 7-10 grader. På dagen i dag ser det ut att bli hela 12 grader och härligt regn! Det ska i alla fall bli mulet, så dåliga utsikter gäller inte bara en väderprognos. I går var det också uselt, det har öst ner regn och det var inte ett alternativ att vara utomhus. Det blir lite trist när man är i sommarstugan, och ytterligare en gång glömde jag att ta med mig mina målargrejer.

Väderprognos för midsommar. Strålande utsikter

Jag har så gott om tid på dagarna när det är dåligt väder, så jag får för mig att göra en massa husmoderliga saker som att baka kakor eller lägga ner en timme extra på maten. Sen har har jag gott om tid och lite tråkigt, och då måste ju någon äta upp kakorna också. Jag hade inte behövt gå upp några kilo innan operationen, för det klarar jag av så fint nu. Antar att den ganska abrupta hormonomställningen ställer till det lite också.

Nu är i alla fall mina föräldrar här – i huset bredvid. Det blir traditionellt firande, inomhus, på dagen i dag, och så brukar vi grilla lite på kvällen. Är ganska seg, för jag  städade lite på dagen i går, och katten var ute och åt gräs i omgångar. Mellan varje gång kom han in och kräktes upp det, så tre gånger har jag fått torka upp från golvet. Vad är det för fel med att kräkas ute?! Så många andra gör ju det på midsommar, men han är för fin för det. Han kommer in för att gå på kattlådan också. Nåja. Var försiktiga om ni är ute på vägarna i kväll, och resten av helgen också!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/daliga-utsikter/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.