En otypisk midsommar!

Hittills har midsommar förlöpt ungefär precis som vanligt, med ett undantag – regnet har vräkt ner, hela jävla dagen! Ungefär 30 millimeter sedan i går kväll, och hagen utanför huset är så regnmättad att det är ganska stora pölar lite här och var. Det traditionella resandet av midsommarstång och jordgubbstårta och kaffe ute i hagen ställdes in, och det är jag glad för. Det är ju hela 13 grader, så vi har faktiskt eldat lite i stugan i dag. En timme ute i regnet hade inte varit något för mig.

Regnig midsommar

Det är några killar som hade planerat att ha fest vid båthuset en bit bort, och de kör på som om det vore sommarväder. Badar, åker båt, åker wakeboard, poppar musik och dricker säkert öl. De har en badtunna där som de har värmt upp också, så det blir säkert lite liv i luckan i kväll. Men fy fasen vad äckligt att sätta sig i en e-coli-badtunna. Det räcker ju att en person inte är helt ren, och det är rätt temperatur för bakterier att frodas. Urkk! Skulle aldrig frivilligt sätta mig i en badtunna. Klor hjälper väl en del, men nej tack ändå.

Vi åt en stor lunch som vi alltid gör på midsommar, med ljuvlig nyupptagen färskpotatis, sill, lax, ägg och diverse andra godsaker, och med kaffe och tårta på det så blev det väldigt fullt i magen. Antar att vi ska äta något enklare i kväll också, men det är ju inte direkt grillväder. Himlen är väldigt mörk och det regnar fortfarande, det måste nästan vara något slags rekord i uselt väder för midsommar! Kan tänka mig att dela en flaska vin med R i kväll och spöa honom i något spel, men ut tänker jag fasen inte gå. Glad midsommar!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/en-otypisk-midsommar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: