Första badet!

i går klarade vi av det första badet! Eller nja, jag gick i till låren och stänkte vatten över resten av kroppen, och R stod en minut i vatten till knäna och vägrade göra något mer. Så officiellt har ingen doppat sig ännu, jag för att jag inte får, och R för att han är en klenis och skyller på kramp. Vet inte hur kallt eller varmt vattnet var riktigt, min fottemperatur är nästan tio grader lägre än på en frisk människa, så jag tycker aldrig att det känns så kallt att kliva i till en början.

Skulle nog gissa på en sisådär 17-18 grader, inte så kallt så att till och med jag vägrar gå i, men inte tillräckligt varmt för att vara i vattnet mer än upp och ner några gånger. Hade en glad kamrat med oss, som inte bryr sig ett dugg om det så skulle flyta isflak i vattnet.

Hund badar utomhus. Första badet för oss!

Hunden blir så glad när den får följa med till badplatsen, så hon vet knappt var hon ska ta vägen! Nån gång förra sommaren när jag gick dit fick hon inte följa med för det var så många andra hundar där redan, visserligen kompisar till henne, men de är stora och ibland blir jag påsprungen när de leker. Inte skönt. Det tar bara ett par minuter att gå till badberget, och jag hade nog inte varit där i mer än fem minuter när jag såg henne komma springandes som en kanonkula. Hon hade ylat och haft sig, så det var lika bra att låta dem hållas.

Jag höll mig ur vägen när de busade, i vattnet, och satt på en klippa och solade när de lugnat ner sig lite. Det är lika bra att ta med henne, för hon vet precis vad vi ska göra. Nåja, nu har jag i alla fall badat så mycket som jag får. En vecka till, sen är det fritt fram att simma!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/forsta-badet/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.