Första doppet…

Nationaldagen, dagen då vi enligt egen tradition ska ta det första doppet i havet runt knuten. Oftast en riktigt härlig dag, ibland har det varit på gränsen till 30 grader just den dagen, men i år hade vi inte sån tur. Första doppet blev inställt, för första gången.

Tydligen är traditioner till för att brytas, men eftersom jag inte kunde doppa mig efter operationen så vägrade R att göra det också. Och det kanske var lika bra det, för det var 13 grader varmt, blåsigt och då och då spöregnade det. Väderprognosen kvällen innan sa 22 grader och sol. Jo, tjena.

Sommarregn

R snickrade lite som vanligt i stället, och jag gjorde i stort sett inte ett dugg. Vilade upp mig efter resan och gjorde mig lite mer hemmastadd. Kattskrället hade bråttom ut på morgonen, efter en trygg och härlig natt på min mage, och han kom inte in förrän närmare niotiden i går kväll. Han slabbade i sig en massa vatten och mat, sen slocknade han som en kattunge och snarkade lite. Som väntat.

I dag? Måste handla mat. Vi har bara torrvaror och konserver här, och det kan bli lite svårt att leva på enbart vita bönor i tomatsås, pasta och grillsås. Det gör vi nog så snart som möjligt, för det brukar aldrig vara kul att handla mitt på dagen, och något måste vi ju äta i dag. Vädret? Bättre än i går. Blir det något bad? Tveksamt. R kommer antagligen att hävda att han inte måste doppa sig förrän nästa år. Bah.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/forsta-doppet-2/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.