Försvunnen vaniljsås

För ett par veckor sedan när vi gjorde årets första rabarberpaj så blev det ett litet haveri med vår vaniljsås. Den existerade nämligen inte, mer än lite pulver i en nästan tom kartong i skafferiet. Älskaren R hade varit och handlat vaniljsås samma dag, och han kom ihåg att han betalat för den och stoppat den i påsen, men den var försvunnen när han kom hem. Vi letade överallt och trodde att den skulle dyka upp på något oväntat ställe efter ett par dagar, men icke. Den där jäkla vaniljsåsen är bara borta. Kan han ha tappat den ur plastpåsen på väg hem? Knappast. Paj utan sås? Icke.

Rabarberpaj i närbild

Kom att tänka på den där jävla såsen i går när jag gjorde citronpaj. Inte för att det behövdes någon sås till den goda pajen, men det är ju bra att ha hemma eftersom det börjar bli pajsäsong. Det finns frukt och bär i överflöd på landet, och till smulpaj måste man ha vaniljsås. Eller glass, men helst sås. Det fungerar inte utan. Men var fasen är den någonstans?! Ett paket pulver kan inte bara försvinna, och det är redan alldeles för trångbott här – det finns inte alltför många ställen att gömma det på. Nåväl. Jag tror att han får köpa ett nytt paket snart.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/forsvunnen-vaniljsas/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.