Fram och tillbaka

I kväll kommer R hem till stan, han ska hjälpa mig med en grej till rullstolen inför nästa vecka när det kommer hem en arbetsterapeut och kollar in problemen. Det där medlandet mellan två människor som inte riktigt vet eller kan bestämma sig angående helgens planer har jag gett upp. R ska fira en grej i helgen och är borta den större delen av söndagen, så jag är ensam på landet både söndag och måndag när han jobbar.

På tisdag, tidigt som fyfan, måste jag till stan igen, för det är då arbetsterapeuten kommer. Det känns inte så kul att åka fram och tillbaka så mycket när R inte ska vara där, men jag får mysa med katten. Han gillar inte att vara ensam med R för länge, han har något slags oidipuskomplex.

Det ska väl inte vara något höjdarväder i början av nästa vecka heller. I dag har det varit en helt perfekt sommardag, den första för året. Önskar att alla dagar kunde vara som i dag, då skulle jag må jäkligt mycket bättre. I dag var en bra dag, förresten. Hängde med mina gamla kollegor i Humlan på Östermalm, med en härlig buffé plockmat och vin. Pratade i kapp med folk jag knappt träffat på ett år, gjorde någon ny bekantskap och hade det väldigt trevligt.

Park

Humlegården är ju helt klart ett av de allra härligaste ställena att hänga på en dag som denna. Den är så stor att det alltid finns en ledig plats, både i solen och skuggan. Trots skolavslutningar och första högsommarvärmen fanns det hur mycket plats som helst.

På uteserveringarna runt omkring finns det inte en enda ledig sittplats, så varför inte ta med egna saker och en filt? Mycket trevligare. Dessutom slipper man alla som inte tillhör det sällskap man är i. Jag hittade en bra bänk att sitta på, och nu är jag på väg hem. Hur det blir sen – fram eller tillbaka eller både och – visar sig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/fram-och-tillbaka/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.