Höstrabarber!

I förmiddags kom mina föräldrar över en kort stund för att lämna något till mig. Hade ingen aning om vad det var, men de kom med en stor påse med två krukor höstrabarber i! Fick även en bukett vanliga rababerstjälkar, de hackades och frystes in för att bli en paj senare.

Höstrabarber i kruka

Den ska tydligen bli klar långt efter den vanliga sortens rabarber har gett upp för sommaren, för de är ju i säsong nu. Jag kommer alltså att kunna käka rabarberpaj ett tag in på hösten varje år också framöver – förutom i år eftersom de inte ger så mycket frukt första året och måste växa till sig. Visste inte ens om att höstrabarber fanns, så det här blir intressant.

Fick med ett par sniglar i påsen också, men de åkte ut igen. Tydligen behöver jag en massa instruktioner för att odla höstrabarber, för morsan sa att hon skulle skicka ett långt mail med hur man ska göra. ”Svärmor” på lantstället, där de ska planteras, är informerad och hon har betydligt grönare fingrar än jag, men jag tror ändå det är ganska svårt att ha ihjäl en rabarberplanta. Det har inte ens jag lyckats med. Men någon gång ska väl bli den första!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/hostrabarber/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.