Inget läkarutlåtande än

I dag var det alltså dags för månadens besök hos min husläkare. Ett läkarutlåtande till min ansökan om handikappersättning stod överst på listan, och vi förberedde lite för det förra gången. Då lämnade jag en kopia på det usla jag fick förra gången och skrev en bilaga med vad som ändrats, lagts till eller inte gällde längre. Han hade inte haft tid att börja skriva sitt utlåtande, så det ägnades 20 minuter åt det på min läkartid. Han sa att han skulle på konferens efteråt och skulle ta upp att det saknades tid för alla administrativa saker…

Hann nätt och jämnt förnya medicinerna, hann inte med något annat ärende på min lista, och hans läkarutlåtande var bara halvfärdigt när tiden var ute. Jag frågade hur länge det skulle dröja, för Försäkringskassan har ju ringt och undrat detsamma, men han kunde inte säga säkert. Förhoppningsvis snart, beroende på om han kunde få in en administrativ timme eller inte.

Försäkringskassan har bokat in mig på en intervju den andra juli, och innan dess ska jag förhoppningsvis ha fått intyget och hunnit skicka in det till inläsningscentralen, och de skickat det vidare till min handläggare. Han skämtade och sa att han kände sig lite inspirerad att skriva klart det nu när han fått upp farten, så med lite tur har jag det inom en inte alltför lång framtid.

Vad som sedan står i det har jag ingen aning om, men om han läser igenom det jag själv berättar och utgår ifrån det, så kan det väl inte bli helt fel. Tyvärr är det ju så i alla såna här fall att ”patienten berättar att…” i stället för ”vi ansåg inte att patienten behövde en X men vi insåg senare att det var felaktigt”, för de läkare jag haft tidigare har inte haft någon lust att ställa upp och skriva ett intyg på att de inte kände till EDS. Ja, jag har försökt med de flesta husläkare jag haft de senaste åren. Ansvar, landstinget. Ta ert förbannade jävla ansvar och ge mig vård.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/inget-lakarutlatande-an/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.