Kakbak!

Japp, nu har det blivit småkakor igen! Jag var ju så trött häromdagen när jag planerade mitt kakbak, så de här kom till världen i går kväll. Vaniljkakor med lite pärlsocker på, det låter väl gott? Det tyckte inte R, men det gick alldeles utmärkt att äta dem ändå. Jag tyckte att det lät jäkligt gott eftersom jag gillar det mesta med vanilj, men trots överdosering av både vaniljsocker och vaniljarom så smakade de inte särskilt mycket av det. Kanske det var därför R gillade dem så mycket… Det blev ännu fulare kakor den här gången än vid mitt senaste kakbak, men en pålitlig källa säger att ju fulare kakorna är, desto bättre smakar de.

Vaniljkakor med pärlsocker, mitt senaste kakbak

Nästa gång blir det någon slags hallongrotta, tror jag. Frågade R, som den självutnämnda kakexpert han är, och han efterlyste sådana. Har ett par kilo frysta hallon (som måste tillagas innan man äter dem!) som kan få bli en snabb sylt, och det borde funka att göra som små bollar av degen med ett hål i mitten som man fyller med sylt.

Men det dröjer nog lite innan det blir något mer kakbak, för det blev nästan 50 stycken av den här sorten. Nåja. R lagar mat i dag, för det är helg och då slipper jag – för det mesta. Det blir en oerhört svår anrättning, stekt kyckling och färdiga pommes frites som man kör i ugnen, med köpt bearnaisesås. Snabbmat.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/kakbak/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.