Mygg i mängd!

I går kväll kom jag över en artikel som handlade om sommarens bestånd av mygg – det väntas bli en riktig invasion, både av de vanliga skogsmyggorna och de lite mer ovanliga men desto mer aggressiva översvämningsmyggorna. Jan Lundström berättar för Aftonbladet att det är bingo för myggorna i år, och att det beror på den kalla och blöta våren.

Det innebär alltså att det kommer att bli alldeles överjävligt med mygg i sommar! Inte bara lite mer mygg än vanligt, utan den värsta myggsommaren i mannaminne. Den enda chansen vi har att slippa lite av översvämningsmyggorna är om det blir kallt igen så att äggen inte hinner kläckas. Skulle inte tro det. Vi ska ju bada, enligt tradition, på lördag…

Mygga

Jan Lundström säger att om man inte har så mycket buskar runt huset så kan man slippa mycket av skogsmyggorna, men översvämningsmyggorna går det inte att göra något åt. Jaha. Vi har väl lite tur att sommarstugan ligger väldigt nära kusten, och det är ofta ganska blåsigt, men å andra sidan är det ju en jävla massa skog runt omkring…
Måste komma ihåg att be min husläkare om allergimedicin på recept när jag ska dit nästa gång, i mitten av nästa vecka. Det är svindyrt att köpa dem receptfritt, och eftersom det bara tar en månad eller två för mig att komma upp i högkostnadsskyddet för receptbelagd medicin så är det dumt att inte fråga om det. Pollen är störande och ibland kliar det så jag inte kan sova, men insektsbett är ju rena rama döden. Även om det bara är av mygg får jag bulor stora som femkronor, och de försvinner inte på ett par veckor. Mygginvasion, alltså. Inte bra. Inte bra alls.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/mygg-i-mangd/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.