Prao-elev på Aftonbladet?

Aftonbladet har antingen anställt riktigt usla sommarjobbare i år, eller om det kanske är prao-elever från högstadiet. Man kan tro det. I går läste jag lite nyheter i deras app, och den som sätter rubrikerna till de korta artiklarna där måste ju vara helt bakom flötet. Så jäkla pinsamt, vilken tidning med någon slags värdighet och yrkesstolthet godkänner det här?

Aftonbladet nyheter från appen till iPhone - usla rubriker

Det är nog fan i mig den helt klart sämsta rubriken jag någonsin sett, inte bara i Aftonbladet – jag menar någonsin i alla tidningar. En smiley i en rubrik, som jag antar är för att någon försökt göra något roligt med ordet ö. ”… får invånare se ut...” Eh? Får invånare att se ut? Men det kommer mer. Inom loppet av bara någon timme kom den här rubriken upp.

Aftonbladet nyheter från appen till iPhone - usla rubriker

Ja Aftonbladet, det är riktigt trisst när det blir så här. Vad hände med att kunna använda det svenska språket när man jobbar för en av Sveriges största tidningar? Ingenstans i artikeln stod det något om att det skulle bli en ”trisst” midsommar, och det är väl självklart. Bara för att personen som skrev rubriken kommer att ha det tråkigt hela sommaren behöver man ju inte generalisera och skriva att alla andra ska ha det också. Vilket jävla dåligt jobb någon har gjort, är det ingen som korrekturläser texter eller rubriker som når miljoner människor…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/prao-elev-pa-aftonbladet/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.