Smärtlindring utan medicin

För ett tag sedan skrev jag ju om att jag fått testa en helt ny TENS, Philips PulseRelief. Det är en liten manick man kan använda när som helst och hur som helst för att lindra både akut, tillfällig smärta och långvarig sådan. De flesta använder ju mediciner för att lindra smärta, men samtidigt är väldigt många människor rädda för biverkningarna av läkemedel och går därmed och har ont helt i onödan, i många fall.

När man har ont länge så påverkas hela livet. Fritiden, tiden på jobbet, alla sociala aktiviteter – man tappar fokus på allt sånt, och det är svårt att njuta av tillvaron. Extra svårt är det för de som är rädda för att ha ont, och låter bli den viktiga träningen och fysiska aktiviteter, och på lång sikt bara blir ännu sämre för att de låtit bli att göra något åt saken. Är man rädd för att röra på sig eller tror att man har för ont för att röra på sig, och är man rädd för biverkningar av smärtstillande medicin, så är en TENS ett bra alternativ.

I vissa fall räcker en TENS helt och hållet för den typen av smärta man har, och andra gånger är den ett utmärkt komplement till smärtstillande medicin och behandlingar. Det jag gillade med den här var ju dels att den går att använda på så olika många sätt, och på i stort sett hela kroppen, och att den var hur enkel som helst att använda – man styr den genom en app i telefonen. Biverkningar? Inga. Det är dessutom en riktigt professionell TENS, och liknar inte alls de leksaker man kan hitta för några hundringar på en de elkedjor och liknande.

När jag känner att någon kroppsdel är på väg att krascha i form av kramp, ryggskott, nackspärr eller smärtan i axeln så kan det ibland funka temporärt att köra TENS för att distrahera smärtan, och skjuta upp krampen. Det spelar ingen roll om man har ont ofta eller ibland, lite eller mycket, jag tror att alla mår bra av behandling med TENS när man börjar bli stel eller öm.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/smartlindring-utan-medicin/

3 kommentarer

  • Matsjuni 6, 2015 kl. 22:19
  • Svara

  Tack för tipset!

  http://www.spabad.one

  • Överlevnadsguidenjuni 7, 2015 kl. 09:42
  • Svara

  Vad intressant att du får bra effekt med den. Kan du använda den istället för tabletter eller tar du båda delar? Pappa fick låna en TENS från sin sjukgymnast när hans kotkompressioner var som värst, men han kände ingen skillnad alls. Nu hade han iofs redan haft ont länge, det kanske har betydelse om smärtan redan är etablerad, så det fungerar bättre om man börjar i tid?
  Charlotta

  1. Nej, tablettmängden är densamma, men när jag känner att musklerna är på väg att krampa så kan jag skjuta upp det genom att använda den. Det är liknande att ligga på en spikmatta för cirkulationen, och så får man lite endorfiner på kuppen. Den funkar inte på ryggen eller höften på mig, mer än att det är skönt för stunden, men på axlar, handleder och nacke är den toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.