Storhandlat och stormat

I dag har vi storhandlat. Och då menar jag verkligen att vi har storhandlat, för vi fyllde på med allt man kan tänkas behöva under 3-4 månader i form av torrvaror, kryddor, konserver, mjöl, flingor, socker och saker som diverse grillsåser och tillbehör. Jag blev så jäkla slut av att hasa runt och peka på saker vi behövde, så något annat har jag inte kunnat göra. Och hungrig blev jag, eftersom vi inte hade så mycket av substans att äta innan, eller till frukost. En skål yoghurt och en kopp kaffe.

Jag har ju inte så väldigt mycket att roa mig med på dagarna, och så är jag ju inte så snabb med matlagning, så det är sånt jag kan lägga ner lite mer tid på – det brukar dessutom bli billigare ju mer tid man ägnar åt tillagningen. En bit karré för 30 spänn kilot blir fantastisk efter några timmar puttrandes på spisen, och man får världens godaste sås på kuppen. Paj tar tid både i kylen och i ugnen, men det är inte särskilt mycket jobb sammanlagt. Smör och mjöl är inte så dyrt, och man kan lägga vilka rester som helst i. Pyttipanna i lyxformat. Paj med salami och broccoli. Storhandlat i dag. Men nog om mat nu. I dag har det varit riktigt stormigt, och även om solen har varit framme då och då så har det inte varit något uteväder. Katten håller inte med, och ibland hör man honom klösa på en husvägg på baksidan. Skrapar färg, så vänligt av honom. Sen kommer han in med röda klor på framtassarna, och det ser ut som blod eller nagellack. Hittade en nydödad ekorre på gräsmattan också, och det kan mycket väl ha varit hans verk. Tur att han inte tar med det in i huset – om det nu var något han åstadkommit. Han brukar aldrig äta upp något han fångar. Men han får hellre ta sorkar än ekorrar…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/storhandlat-och-stormat/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.