Tippad katt

Heh, det blev lite lustigt när jag skulle stoppa in min katt i transportburen i går kväll! Han låg mysigt inrullad i sin relativt nya klätterställning, som har ett mjukt krypin till säng längst ner, mycket väl medveten att det var något läskigt på gång. Jag började plocka med saker redan på förmiddagen för att orka leta reda på allt jag skulle ha med mig, och redan då fattade han.

Han är lite sinnessvag, blir lätt nervös och håller sig gärna undan när det händer saker. Så han låg där inne och gömde sig. Jag ställde den öppna buren framför, men han vägrade komma ut. Försökte lirka ut honom, men katter kan vara hala som ålar, och man vet knappt vad som är fram och bak när man inte ser vad man gör. Dessutom var golvet inte en optimal höjd.

Då kom R och hjälpte till, genom att tippa på klätterträdet för att liksom hälla ut katten direkt in i buren. Han lutade det litegrann. Sen lite mer. Sen någonstans runt 45 grader, men fortfarande kom det inte ut någon katt. Så vad gör man? Jo, man tippar lite mer, kanske 60 grader. Men katten satt fast där inne som någon slags kardborre. Vanligtvis ser det ut så här när han ligger där inne, men i går var det inte ens ett morrhår som stack ut.

Katt i kattsäng med klätterträd. Tippad katt.

Vi gav upp den idén, och R lyfte helt enkelt upp klätterträdet i luften så att jag kunde plocka ut katten i famnen och vidare ner in i buren. Inga problem. Han lät väldigt ynklig, men när vi väl är i bilen är det inget problem. Han åker sällan bil mer än ett par gånger om året, men nu är vi i alla fall framme och i dag går han nog ut och slår en lov runt tomten. Och kommer in dödstrött i kväll…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/tippad-katt/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.