Uteblivet brev

jag har fortfarande inte fått något brev från min husläkare. Han skulle ju skriva klart ett läkarutlåtande som bilaga till min nya ansökan om handikappersättning och skicka det till mig när det var färdigt, men ingenting ännu. I går ringde jag min handläggare på försäkringskassan och sa att jag inte hade fått något ännu, och det är ett måste för den här typen av ersättning. Vi hade bokat in en preliminär tid i början av juli, men jag vet ju inte om det hinner komma eller inte, så i går ringde jag handläggaren och berättade hur det låg till. Hon sa att vi har mötet ändå, oavsett om jag hunnit få mitt brev eller inte. Sommar, semestrar, allt stannar.

Tecknat kuvert, brev. Städning och gym, träningsvärken kommer som ett brev på posten. Om personal.

Det är faktiskt lite trevligt att hon vet precis vem jag är, när jag ringer och presenterar mig. Det har aldrig hänt i kontakt med någon myndighetsperson tidigare. Det blir ju även första gången jag faktiskt träffar en fysisk person från försäkringskassan, trots att jag varit sjuk hela livet. Dessutom är det bra att vi faktiskt kan träffas och prata igenom de saker jag ansöker om ersättning för, eftersom det är lätt att glömma saker man ser som naturliga när man varit sjuk länge. Jag vet redan nu att jag glömt skriva upp artrosvantarna för 300 kronor paret.

Eftersom jag aldrig har varit på något av försäkringskassans kontor så vet jag inte hur handikappvänligt det är att komma in med elrullen, men det vore ju löjligt om det inte gick. Ska kolla in området någon dag när jag har tid, för trappsteg funkar ju inte och det vore ju jävligt dumt om jag inte kunde komma in. Hoppas nu bara att brevet hinner fram innan mötet, för då kunde hon få en kopia och scanna in den. Det vore ju onödigt att skicka den till inläsningscentralen i Östersund, och att de skickar det vidare till handläggaren sen. Om det inte kommer något brev innan semestern vet jag inte hur länge det kommer att dröja, och det har ju redan dröjt en månad. Kul.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/uteblivet-brev/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.