Vänta, vänta lite mer och sen lite till

I morse var en sån där aptidig dag igen. R sa att vi skulle åka kvart över fem, så att jag kunde få skjuts hem. Jag gick upp 05.10 och var färdig fem minuter senare, och fick vänta en dryg kvart på att R skulle bli färdig. Man får alltid vänta på karlarna… Jag slocknade som tur var i bilen och sov hela vägen hem, och slumrade ytterligare en timme i sängen hemma. Klockan var ändå bara halvnio när jag gick upp, men det känns som om halva dagen har gått redan.

Om en stund dyker det upp en arbetsterapeut här som ska reda ut om det går att göra något med rullstolen så att det ska bli enklare för mig att åka omkring i den, så att inte varenda gupp, kant eller brunnslock gör så ont att jag inte klarar att åka särskilt länge. Om inte, så får vi väl boka in en tid i höst och prova ut en ny. Synd, för den är helt perefkt inomhus, så jag hoppas att det går att fixa bättre fjädring.

Elektrisk rullstol. Ska till hjälpmedelscentralen! Vänta på tid.

Det känns som om att det är mycket att vänta på just nu. Både kortvarigt, som arbetsterapeuten nu, lite halvlångvarigt, som läkarutlåtandet från husläkaren som ska skickas till Försäkringskassan, och en ganska lång väntan till hösten när hjälpmedelscentralen kan hjälpa till igen. Men så är det ju nästan jämt. Alltid väntar jag på något, och på somrarna står mycket helt still. Blä.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/06/vanta-vanta-lite-mer-och-sen-lite-till/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mariajuni 16, 2015 kl. 11:39
  • Svara

  Eller hur, känns som att det ofta är ett evigt väntandet, visst vårdgaranti är bra (att få en tid inom tre månader) vilket betyder att man får en tid i bästa fall om tre månader, dessutom så är tre månader väldigt lång tid då man mår dåligt…..
  Vänta, vänta, tjata och tjata, det är inte lätt att vara sjuk och det blir inte lättare av väntan, strider för att få vård och allt annat som kan strula, tex hjälpmedel….

  Lycka till med rullstolen :)!

  Tjingeling!

  1. Tack! Ja, och det tar ju aldrig någonsin slut, det kommer ju alltid nåt nytt problem eller att man behöver en remiss eller ett annat hjälpmedel… Tre månader är en evighet!

  • Piia-Liisajuni 18, 2015 kl. 04:43
  • Svara

  Hej!

  Läser att du har problem med rullstol, men att den du har är perfekt inomhus. Kanske en dum fråga – men får inte ni i din region/landsting ha en rullstol inne och en annan ute?
  När jag nu fick (låna visserligen, men ändå) min nya permobil får jag har kvar både min Panthera manueööa rullstol för att använda främst nattetid (då jag dels är för trött för att köra på el, dels laddas den på nätterna) + en sk transitrullstol. Jag varövertygad om att de skulle återta den, men personalen från hjälpmedelscentralen tyckte att även om jag kanske bara behöver den någon enstaka gång/år så skulle jag ha den kvar som reserv fall Pantheran går sönder! Mao så har jag en transportrullstol, en vanlig manuell + en liten smidig Permobil varav jag använder två av de tre rullstolarna regelbundet. (dvs i mitt fall dagligen)
  Jag önskar så att alla skulle få den möjligheten, De återtog den MiniCrosser jag hade, men den kunde jag ju öht inte använda och Permobilen är ersättare till MiniCrossern (elopeden)

  Jag hade otur så att ett reglage gick sönder igår. Idag ska jag till Örebro och har då sådan tur att personal från Permobil är på Hjälpmedelscentralen och de åker ut till universitetssjukhuset för att laga min Permobil medan jag bassängtränar! Felanmäler ons morgon och får lagad torsdag em. Tycker att det är bra service!
  Ville mest berätta hur det kan fungera här.
  Men ska också tillägga att när man ska få (låna) ny rullstol är det ofta ett par månaders väntetid innan man får sin rullstol efter att man provat ut!

  Kram
  //P-L

  1. Jo, det går att få en till för olika behov, men jag har inte plats nog att förvara en till inomhus. Även om den är försäkrad vill jag inte riskera att bli av med den om jag ställer en för utomhusbruk i till exempel barnvagns- och cykelrummet vid entrén till huset – det blir tufft med självrisken, och väldigt besvärligt.

   Det låter ju himla smidigt att de kan fixa din så snabbt! Jag ringde hjälpmedelscentralen här om styrningen och stötdämpningen på min, att det inte funkar som det ska, men jag blev tvungen att vänta på besök från arbetsterapeut och sedan remiss till hjälpmedelscentralen igen, och jag får inte komma förrän till hösten. Det är inte hela världen, jag kan ju använda den för det nödvändigaste, men det blir inte riktigt som jag tänkt; att kunna åka själv till stan och rulla runt. Hoppas att det går att ordna, i alla fall. Stor kram, och hoppas att du har en fin midsommar!

  • Piia-Liisajuni 20, 2015 kl. 15:22
  • Svara

  Hej!

  Hade en helt underbar Midsommarafton <3 . Tyvärr lovade teknikern för mycket, så jag får vänta till den 23/6 för att få min stol lagad, men de få dagarna står jag ut med. Jag kan ju använda stolen iallafall, även om jag blev rejält skrämd igår. Vid besök på "damrummet" fick jag upp felmeddelande om att joy-stick var trasig och stolen gick inte att flytta! Men tack och lov räckte det med att flytta ut manöverenheten så den låg längs med armstödet (infälld pga bristande utrymme) för att det skulle fungera!

  Jag var på Torp-konferensen (för den som inte känner till det är det en stor frikyrklig nationell konferens som varar hela Midsommarveckan med 10-tusentals besökare, och som är belägen ca tre mil söder om Örebro, mitt ute på landet. I anslutning till Torp ligger också Götabro kurs- och konferensgård där det bl a bedrivs Bibelskola i Folkhögskolans regi)<

  Det företag som jag anlitar för att ordna med ansökan, samt även vara assistentsamordnare, hade bjudit in mig till Torp och en till mig nära anhörig följde mig. Vi var på en mycket välbesökt konsert "Minns du sången" där Anders Jaktlund (https://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Jaktlund) var musikalisk ledare och dirigent. En konsert som jag kommer att leva på länge. Den varade dryga 90 min och det var sång så gott som hela tiden och av alla de sånger söm kören och publiken också sjöng var det tre stycken som var nya för mig. Så det blev verkligen till ett gott minne 🙂

  Torp-konferensen har gamla anor (https://www.torpkonferensen.nu/) Jag googlade och fick till min förvåning se att den var 60-70 år äldre än vad jag trodde. 1887 ordnades den första Torp-konferensen. Jag var där för första gången i år, men det var garanterat inte den sista "om Gud vill och jag får ha hälsan".

  Så det blir i sanning en minnesvärd Midsommarhelg för mig år 2015. Midsommardagen (idag) är en "stanna-i-sängen-dag" för kroppen orkar inte annat. I morgon är jag bjuden på maskerad då en vän fyller år och ville fira detta med en maskerad med djurtema. Jag tänker komma som en vanliga "bond-katt" i svart/gråmelerat med vita strumpor på tassarna. En av de andra vännerna som kommer har lovat sminka mig och har också sytt kattöron.

  Jag må vara fattig på pengar, men är rik på vänner som kan massor som jag inte kan. Som t ex att sminka mig och att sy. Vännen som syr kattöron kommer också att sy en klänning åt mig till min dotters bröllop senare i höst. Men hon började med brudens klänning, innan hon syr min. Tack vare henne får vi båda vackra klänningar och för min del innebär det dessutom en klänning som är sydd för att sitta bra när man sitter i rullstol.

  Vad har nu detta med EDS att göra kanske du undrar, Klara? Men hon som syr har EDS och sitter själv i Permobil, flera av mina vänner, bl a födelsedagsbarnet har också EDS och det är faktiskt som så att det är EDSen som fört oss samman så vi har blivit ett riktigt härligt kompisgäng 🙂

  Tack för kramarna – de behövs och de värmer gott. Och det bästa av allt – man måste vara minst två för att kunna kramas ordentligt. Det blir inte riktigt samma att krama sig själv 😉

  Varma sommarkramar i "svenskt sommarväder" till dig också <3 <3 <3

  //P-L

  1. Vad härligt att höra att du haft det bra! Vi hade en härlig dag, trots ihållande spöregn och inställd klädsel och resning av midsommarstång, och i dag har jag varit liggande i soffan i stort sett hela dagen. Men jag är nöjd med det också! Det verkar som om många blir mer kreativa när de har en kronisk sjukdom om man börjar leta andra saker man gillar att göra – om man inte längre kan leva som förut. Det gillar jag, och vad kul att du får hjälp med sånt som smink och klänning! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.