Björnar!

I dag har vi varit på Orsa Björnpark, Europas största för olika slags björnar och andra rovdjur. Det var nog helt perfekt väder, ganska soligt men ändå hyfsat kyligt i luften, och det var faktiskt full fart på de flesta sorters björnar. Kamtjatkabjörnar, isbjörnar och helt vanliga bruna små nallar. De senare hade några olika hägn att röra sig i, och i ett av dem lekte en hona med tre små söta björnungar. De ser ju så mjuka ut, man vill egentligen bara krama om dem och klia dem under hakan. Eller…? Björnar på Orsa Björnpark. Arga Klara

Förutom björnar hade de vargar, de såg vi inte skymten av. De hade järv, de var lika osynliga som de på Skansen. Sen fanns det ett hägn för persiska leoparder och ett annat för snöleoparder, men vi såg inte en enda glimt av dem heller. Inte såg vi några lodjur heller, men vi såg ett par sibiriska tigrar. Det finns bara 3-400 kvar i det vilda, så jag antar att man får skatta sig lycklig som har sett en på riktigt. Samtidigt är det synd att de bor i en djurpark i Sverige. Och vi såg en berguv. Ja, det var alltså många saker vi inte fick en skymt av eftersom hägnen var så väldigt stora (vilket är bra), så det kändes ganska dyrt för vad man faktiskt fick se.

Med tanke på att folk verkar kunna engagera sig som fasen på sociala medier för ett skjutet lejon (men inte för människorna som utsätts för vidrigheter i de krig som pågår), så hoppas jag att fler generationer får se de där tigrarna och isbjörnarna. Samtidigt hoppas jag att offer av krig och svält får betydligt fler människor att aktivera sig och göra något än ett lejon, men på de sociala medier jag använder är så inte fallet. Nåja, det var en helt okej park om man bortser från att den inte var ett endaste dugg handikappanpassad och att det inte gick att ta sig runt med rullstol, och om man bortser från priset och att föräldrar lät sina barn stå och skrika och ropa vid hägnen där djuren faktiskt var. Men nog om det – Dags att ta reda på vad R vill göra – om något.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/bjornar/

2 kommentarer

    • Farsanaugusti 1, 2015 kl. 00:28
    • Svara

    Vilket vackert par ni är.

    1. Tack, han får min näsa att framstå som liten!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.