Förmodad säl och åska

I dag hade vi finbesök av något som kan ha varit en säl! De finns i vattnet här utanför, och det händer att det ligger någon och solar på en holme ganska långt ut, men det är ovanligt att de kommer nära land. Det är väl för varmt, och för lite fisk. ”Svärmor” kom över med kikaren i allra högsta hugg efter att hon sett vad hon trodde var en säl precis vid bryggan, men självklart var den borta och höll sig undan när vi stod där och kikade. Typiskt. Satt ute på verandan en stund och skrev lite med ett halvt öga ut mot vattnet, men jag fick aldrig någon skymt av någon säl. Mer än den här lilla rackaren, som ligger på fönsterbrädet.

Säl i keramik

Sen kom ovädret. Det ovädret. Spöregn, kolsvart himmel och åskknallar som kändes i hela stugan. Den liksom skakade lite. Min katt Bacon var måttligt förtjust i ovädret och kom inspringandes för att gömma sig under sängen när det var som värst. Själv tycker jag att det är ganska mysigt med åska, särskilt om man är inomhus med en fantastisk utsikt över spektaklet. Det var ganska snart över, och sen kom värmen tillbaka med råge. Det var riktigt hett i solen, det nästan brände på benen när jag satt ute och fikade.

Kvällens planer kanske involverar blåbär, tydligen ska det ju finnas mycket bär i skogen nu. Man ser bilar parkerade lite här och där längs vägen när man kommer åkande, så det kan hända att det är lite urplockat precis där, men någonstans borde det ju finnas tillräckligt till en paj. Ingen sommar utan minst en blåbärspaj. Regnet hänger lite i luften nu igen, så om det inte blir blåbär vet jag inte vad som händer, och kanske det är lika så bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/formodad-sal-och-aska/

2 kommentarer

    • svenskaresebloggenjuli 21, 2015 kl. 10:02
    • Svara

    Mumsigt med egenplockade blåbär. Får lite hemlängtan när jag läser om smockfulla blåbärsskogar. Här i Marseille blir det vindruvor istället ☺

    1. Ja, det är en av de där sakerna som känns riktigt svenskt och somrigt! Vindruvor låter visserligen inte så dumt heller, men det blir ingen bra paj av dem! :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.