Harpalt med kortslutning

I går kväll hände något jävligt roligt när jag och R var ute på en vinglig promenad i hagen med en lånad hund. Vi gick på en liten gångväg och närmade oss ett backkrön. Rätt var det är kommer det en harpalt springandes som Road Runner i tvåhundra blås över krönet, rakt emot hunden! Vi hann bara peka och gapa, innan de höll på att kollidera. Hunden är av den sorten som gillar att jaga saker, men hon han knappt reagera heller.

Svart hund, labradormix. Svärisarnas vovve.

Det var som lite deer in the headlight över det hela, antingen hade den lilla harens hjärna inte hunnit registrera att de där tvåbenta sakerna och den fyrbenta, dreglande grejen med huggtänder stod mitt i vägen, eller så blev det kortslutning och den sprang vidare mot oss i ren skräck. En bråkdels sekund innan den skulle ha kutat på hunden så liksom svängde den lite i luften, touchade mina byxor när den var på väg förbi, och sprang vidare på rakt bakom oss. Vi hann fortfarande inte säga något, men hunden hade i alla fall vänt sig om och stod och dreglade över harstek.

Skrattade gott åt det hela, den måste ha fått sig en rejäl överraskning när den kom i full fart över krönet. Vi fick det i alla fall, och det var med råge det lustigaste som har hänt på hela veckan.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/harpalt-med-kortslutning/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.