Helkväll på Grönan

I går blev det en härlig helkväll på Gröna Lund med bästa M. Vi var ute i god tid inför konserten med Robert Plant, sångaren i Led Zeppelin. När vi började röra oss mot Djurgården kom regnet. Först bara lite duggregn, sen en ganska ordentlig skur och väldigt mörka moln. M brukar säga att så länge man ser kanterna på molnen så är det antingen bara duggregn eller en snabb skur, och mycket riktigt – efter en timme sprack himlen upp och det blev en riktigt fin kväll. Vi började med mat, och tyckte att vi fick köa ganska länge för att få någonting, men det var ändå ingenting jämfört med hur det var en halvtimme senare.

Mycket folk. Robert Plant på stora scenen, och det var väldigt, väldigt bra. Kan tänka mig att många som gick dit i form av Led Zeppelin-fans inte var helnöjda, men det var grymt. Blues/folk, några gamla klassiker och några nya blivande klassiker. Stod rakt framför scenen men väldigt långt bak, och det var både bra ljud och utsikt därifrån. M agerade köttsköld och handväskebärare.

Led Zeppelins sångare Robert Plant på Gröna Lund juli 2015. Härlig helkväll!

Väntade ut den värsta utgångsrushen när konserten var över, vilade en halvtimme på en bänk och smälte intrycket en stund, sen åkte vi hemåt. En bra helkväll, kort och gott. Nu ska jag snart iväg och träffa husläkaren, förhoppningsvis får jag det där jäkla utlåtandet då, och sen ska jag träffa M på stan igen. Fika. Han skulle kolla på en lampa, jag är chefssmakråd. Lulla runt och glo på folk och saker, ganska skönt som omväxling till lugnet på lantstället och utsikten från sjukhussängen. Det blir nog inte hela dagen, men så länge jag orkar. I dag blir också en bra dag.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/helkvall-pa-gronan/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: