Laserpekare och katt

Min grå luddskalle som gick bort förra sommaren, snart ett år sedan, älskade laserpekare. Han började prata på ett lustigt sätt, inte jama, och flög fram och tillbaka, upp och ner längs väggarna för att försöka fånga ljuset. Bacon, katten jag har kvar, är inte fullt så förtjust i att leka överhuvud längre, men när han var yngre har det kul med laserpekare för honom också. Nu gillar han mest att sitta i vårt mörka sovrum i stan på kvällarna och följa strålkastarljuset från förbipasserande bilar, det är lagom jobbigt. Eller en och annan mus eller fluga, men då är det ju mer på riktigt än när man bara följer en ljuspunkt.

Laser, laserpekare

Men laserpekare verkar vara något som fascinerar de flesta katter. Okej, deras instinkt är att jaga, men en ljuspunkt? Luddskallen kände igen ljudet av laserpekaren, för den satt på en nyckelring som skramlade lite, och blev helt till sig bara av att man tog fram den. Det var nästan lika roligt som att jaga ljuset, och han måste ju på något sätt ha förstått att det kom ifrån den där roliga nyckelringen. Oh well, ytterligare en sak där det skulle vara väldigt intressant att veta hur de tänker…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/laserpekare-och-katt/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: