Lunch på Resturang Hyttan i Säfsen

På förmiddagen i dag gjorde vi alltså Karlstad. R har knappt sagt ett ord på hela dagen, så det har ju inte varit så hemskt muntert. Han verkar inte vilja göra något alls, så från tolvtiden i dag har vi mest åkt. Förut har han pratat om några ställen i Värmland som var fina och som jag gärna skulle vilja åka till, men i dag verkade det minnet vara som bortblåst för honom. Och jag vet ju inte vilka ställen han menade, så jag kan ju inte tala om för honom vart vi ska åka. Ergo enligt hans logik: Om du inte vet vart du vill åka så skiter vi i det. Egen vilja, samarbete och minne har fungerat väldigt dåligt i dag.

Stannade i alla fall på ett hemskt ställe när vi åkte norrut, Säfsen i Dalarna. Vi åkte till restaurang Hyttan för att käka lunch, och de hade två saker att välja på; Plankstek på oxe eller sallads- och pizzabuffé. Jag tog buffén, och R tog plankan. Det var exakt som pizzor man köper frysta och värmer i en microvågsugn som låg i ett värmeskåp, så det borde inte ha kostat mer än 30 spänn. Åt inte ens en halv, och betalade en hundring för det och lite sallad. De hade inte ens sköljt bönor och majs som kom direkt ur en konservburk, för det där slemmiga i botten var kvar. Rs plankstek var dock ett snäpp värre. Plankstek på oxe…Lunch på Restaurang Hyttan i Säfsen. Plankstek på oxe, men det är fläsk.Det var inte alls en oxe, det var en bit fläskfilé. De frågade vid beställningen om han ville ha den rare eller medium, vilket var helt jävla idiotiskt om de vet att de ska servera fläsk. Dessutom kunde de ju ha sagt att det inte alls var en biff, utan något mycket billigare. Det saknades en jäkla massa potatismos (pulvermos, inte riktig potatis) och en sorts sås, broccolin var svartbränd i toppen av buketterna, och bönorna som var inlindade i bacon likaså. Men baconet var knappt tillagat, så det verkar som det faktiskt inte sker någon matlagning alls på restaurang Hyttan i Säfsen.

Stackars jävlar som var där och semestrade också. Hällregn, minigolf, discgolf och cykling. Eller boule. Det är liksom inte ett ställe där man är inomhus och roar sig. Läste ett aktivitetsschema de hade lagt ut lite här och var, det var på engelska. Nästan på engelska, för det var med svensk grammatik och väldigt pinsamt att läsa. Allt var svindyrt, och jag tänker aldrig mer stanna i Säfsen och käka. En erfarenhet rikare, bra!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/lunch-pa-resturang-hyttan-i-safsen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: