Revansch på hallongrottor!

I dag har jag fått revansch! Jag blev så himla missnöjd med de där syltkakorna jag bakade häromdagen, för jag har inte kunnat äta en enda. Gillade dem inte det minsta, så nu gjorde jag det igen, och hallongrottor på riktigt den här gången. Först kokade jag en snabb sylt på hallon, syltsocker och en aning potatismjöl och lät den svalna, sen gjorde jag min väl beprövade kakdegsbas. Den kan bli en knaprig kardemummakaka eller en lite mjukare vaniljkaka, och säkert tusen olika smaker till, men vaniljbasen passade perfekt till dagens hallongrottor. Och vet ni vad? De blev perfekta. Till och med snygga!

Mina hallongrottor blev perfekta! Fått revansch från förra veckans syltkakor.

Sylten hade precis rätt syrlighet, det vill säga mycket fruktigare och med mer syra än äppel- och sockersörjan med färgämnen och ett par bär de säljer som sylt i affärerna. Det passar bättre så till en söt kaka. Gjorde små bollar av kakdegen, tryckte ner ett finger och gjorde inte lika djupa hål som sist. Visserligen flyter inte den här sortens deg ut lika mycket, men nästan alla hade hål i mitten sist efter de gräddats, och jag ville vara på den säkra sidan. Jag har fått revansch, helt klart. De blev sjukt bra!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/revansch-pa-hallongrottor/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Farsan on juli 21, 2015 at 20:26
  • Svara

  Det borde vara förbjudet att fresta på det där viset. De ser förjävligt goda ut.

  1. De är förjävligt goda! Känner du någon som fyller år snart och ska ha fest? Kanske den önskar sig kakor?

  • Farsan on juli 21, 2015 at 22:33
  • Svara

  Jag, om bara 360 dagar.

  1. Ska bli.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: