Robert Plant på Gröna Lund

I kväll drar jag iväg med bästa M på konsert på Gröna Lund. Robert Plant från Led Zeppelin spelar med ett ganska nytt band, och det känns som en sån där grej man bara måste se. Han har ju varit en så jäkla bra sångare då det begav sig, och jag har aldrig sett honom live förut. Men det råder tydligen delade meningar om hans talang, och om Led Zeppelin som band i början av karriären. Arne Norlin som arbetade på Aftonbladet år 1973, skrev en recension av bandet efter konserten i Tennishallen i Stockholm samma år. ”Led Zeppelin är en bluff!

Det är en sjukt rolig recension, utan någon som helst objektivitet eller neutralitet! Kan man pracka på någon sina konservativa åsikter, så ska man göra det. Led Zeppelin är en bluff! Recension av Arne Norlin. I kväll spelar Robert Plant på Gröna Lund.

Led Zeppelin är ett uselt popband. Alla är så ivriga att få vara solister. Därför spelar de så högt att det det inte längre är musik – utan bara ljud någonstans vid smärtgränsen.

Robert Plant är vacker – men en dålig sångare. Page, Jones och Bonham är däremot inga dåliga musiker. De har bara förletts att tjäna pengar fort och snabbt på det som går bäst just nu – hård rock (oväsen) med erotiska övertoner.

Att se Led Zeppelin uppträda är som att se hela popvärlden i en narrspegel. De är så utstuderade och överdrivna att det är märkligt att deras fans inte genomskådar dem.  De kan aldrig bli annat än en ersättning – för klokare och vackrare musik. Led Zeppelin är en bluff.

Undrar om Arne Norlin kom att ångra sig senare i sin karriär. Om nu hans jobb var att skriva recensioner om musik, så är han nog ansvarig för många uteblivna skivköp och spektakulära konserter. Nej, sångaren i ett av de största rockbanden som funnits är inte någon bluff. Men jag håller inte med om att han är vacker.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/robert-plant-pa-grona-lund/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuli 14, 2015 kl. 21:22
  • Svara

  Det var som bekant ALLTID bättre förr. Arne tyckte att 60-talets popsväng var bättre än det nya påfundet hårdrock. Jag tycket att Led Zeppelin är bättre än det skräp dagens ungdom lyssnar på.
  Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara.

  Om Arne ångrar sig så undrar jag om Siwert Öholm ångrar sitt korståg 1984 mot den hårdrock som var ännu värre än det Arne opponerade sig mot. 😀
  Det som ansågs vara Djävulens påfund på 80-tallet anses i dag vara dansbandsmusik. \m/

  1. Ja, det kommer alltid något nytt som fördärvar dagens ungdom och är värre en den skit som redan fanns :mrgreen: Den där Arne har tydligen skrivit fler recensioner, ska se vad jag kan hitta.

  • Ola Bergseptember 4, 2016 kl. 09:42
  • Svara

  Arne Norlin blev sedan författare till de omåttligt populära böckerna om Halvan (och brandbilen, polisbilen, ambulansen, bussen…)

  1. Hmm, på rak arm vet jag inte vad det är, måste kolla upp det. Tack!

  • Arne Norlin om AC/DC -juli 17, 2015 kl. 19:57

  […] några av de band som kom att bli tidernas största hårdrocksband! Häromdagen skrev jag om hans recension av Led Zeppelin eftersom jag skulle gå och se Robert Plant, och den var sjukt rolig. Här kommer ett annat av hans […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.