Röda axlar

Mina ack så bleka axlar blev lite röda i går kväll. Hade varit ute lite för länge, och det kändes ju inte hur mycket solen stekte eftersom det blåste ganska kraftigt. I dag går jag från solskyddsfaktor 20 till 30, och så blir det bad. Klockan är bara strax efter nio, men det är redan smällhett med 27 grader i skuggan, helt vindstilla och klarblå himmel. R har lovat att följa med och bada, han ”ska bara” först. Handla mat, och passa på att gå på roliga butiker som Swedol och dylikt. Jag slipper gärna trängas med svettiga sälar i en mataffär, och eftersom jag skrivit shoppinglistan så behövs jag inte där. Termometer, varmt. Röda axlar efter en dag i solen. Som vanligt kommer R att försöka skjuta upp badandet så länge det går, men i dag blir det nog svårt eftersom det är så hett. Han har lite röda armar sedan häromdagen, och ser ungefär ut som Polens flagga utan t-shirt. Det är helt lagom att sitta i skuggan i dag, men det finns ingen skugga vid badplatsen. Jag får helt enkelt guppa runt bland de andra sjöodjuren i vattnet. Vi såg faktiskt en säl för ett par veckor sen, en bit ut i vattnet. Den låg och solade på en klippa och verkade allmänt fet och nöjd. De kommer nog aldrig särskilt nära land, men med kikare kan man se dem med lite tur. Sällan så här nära land, men det händer. Undrar om det händer att R får med sig rätt saker hem från affären också. Och om han skyndar sig eller inte…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/07/roda-axlar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: