Delikatesser och jultidningar

Nu när skolorna börjar snart så brukar man även stöta på en del barn som säljer olika produkter för att få pengar till en skolresa. En del klasser kommer överens om att allt man tjänar från försäljningen av majblommor ska gå till en resa, andra väljer olika sätt. Olika delikatesser från Delikatesskungen stöter man på ofta, det verkar vara populärt och betydligt enklare att sälja än jultidningar nu för tiden. Brukar själv köpa något om jag har möjlighet, men det är sällan någon som kommer in i husen där jag bor.

Produkter från Delikatesskungen. Delikatesser, salami, ost, praliner

Själv bakade vi och sålde bullar när jag var liten. I många fall var det nog föräldrarna som gjorde allt jobb, och det var ju inte alla föräldrar som tyckte att det det där var särskilt roligt alls. Några ansträngde sig mycket, andra inte alls, men pengarna gick till samma pott ändå. Nej, det funkade inte alls. Att låta barnen göra jobbet själva, till exempel genom att sälja jultidningar eller olika delikatesser, är nog bara positivt för föräldrarnas förmåga att hålla sams. Jag tror att jultidningar är en utdöende företeelse, för sådana har jag inte ens sett på flera år. Hur gjorde ni när det skulle samlas in pengar till klassen?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/delikatesser-och-jultidningar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.