Drogad spindel spinner nät

Jo, angående att jag skrev om de feta spindlarna häromdagen, nu har jag hittat det intressanta jag ville dela med mig av på den här webbsidan! Det är en spindel som har fått olika preparat, mer eller mindre narkotikaklassade, och som sedan har spunnit nät. Det intressanta i det hela är att det är NASA som har forskat kring det här på vanliga husspindlar; hur spinner de sina nät beroende på vilken drog de har fått? Tydligen går det att bedöma hur giftigt ett ämne är utifrån hur deformerat spindelnätet blir.

De visar bilder på helt vanliga nät gjort av en nykter spindel, jämfört med spindlar som är drogade med olika preparat. LSD, speed, Benzedrine, kloralhydrat, sömntabletter, marijuana och så till sist det allra värsta av allt – koffein. De spindlar som fått koffein var helt oförmögna att göra något bättre än att spinna ihop några trådar helt på måfå – alla andra nät var bättre.

Spindel, spindelnät

Vad kan man dra för slutsats av det här? Jag vet i och för sig inte ett dugg om hur det förhåller sig med spindlars reaktioner på de olika ämnena jämfört med människors, men nog är det ganska tydligt att lagstiftningen skulle se ganska annorlunda ut i dag om det här gick att applicera på människor också. Jag vet inte om den här forskningen används i dag eller om den ens är relevant, men jag fick mig i alla fall ett gott skratt och hoppade över den tredje koppen kaffe den dagen…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/drogad-spindel-spinner-nat/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.