En enkel sak som att läsa böcker

Jag får ofta förfrågningar om jag vill läsa nyutgivna böcker och recensera dem. Det vill jag gärna, men det kan jag inte. Jag har ett funktionshinder som innebär att jag inte kan hålla i en bok, och nacken dör efter två minuter, även om jag har krage på mig. Visst kan jag sitta och bläddra i böcker och tidningar en stund, men att aktivt sitta och fokusera på en bok i en halvtimme är helt uteslutet nu för tiden.

Det är synd, jag älskar att läsa. Jag älskar böcker. Eller kanske älskade, rättare sagt. Nu känns det mest jobbigt att jag inte kan läsa allt jag vill om det inte finns online. Det finns ju bokhållare och läshjälpmedel av olika slag, men bläddrar de åt mig? Oftast inte. Dessutom har jag sett att de kostar uppemot flera tusen spänn, vilket verkligen inte är ett alternativ när man har ett sånt här funktionshinder.

Böcker

Alla verkar glömma bort den ekonomiska aspekten när man är sjuk. ”Men det går ett lösa med en sån här!” Ja, vad bra, men eftersom jag går minus varje månad om jag köper alla mediciner jag borde äta så kanske det dröjer tills 2040 innan jag kan köpa en sån. Går det bra om bokrecensionen kommer då, eller är det för långt efter lanseringen? Jag saknar böcker. Men jag tänker inte paja händer och nacke om det inte är nödvändigt, så jag får hålla mig till att läsa online. Tur att det finns en hel del att läsa där i alla fall

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/en-enkel-sak-som-att-lasa-bocker/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.