Inte varit förkyld på länge!

Kom att tänka på i dag att det var en halv evighet sedan jag var förkyld! Förra året gick det nog knappt sex veckor i snitt mellan förkylningarna, men jag kan inte komma på att jag har haft en enda i år. Jag vet att jag var lite nervös för att jag skulle bli förkyld innan operationen i maj, men det blev jag inte. Har inte varit det sedan dess heller – men jag har ju varit sjuk på andra sätt. Jag skulle tro att det är på grund av tillskotten jag äter, de gör nytta för immunförsvaret. Det gjorde jag inte förra året och jag hade brist på precis allt.

En del saker har jag fortfarande brist på. Trots att jag äter tillskott av järn vilket motsvarar 100% av RDI, plus en diet med ganska mycket järn, så ligger mitt värde vanligtvis runt det lägsta inom normalnivån, och betydligt lägre när jag låg på sjukhus senast. Utan tillskott.

Jag får inte på långa vägar i mig så mycket C- och D-vitamin jag behöver genom kosten, och min kropp är dålig på att ta upp näringen i form av mat så det går ju inte att äta den mängd jag behöver. D-vitamin får jag i mig tillräckligt av när jag är ute så här års, men inte alls på vintern. Knappt ett enda dugg.

Man blir ju förkyld av virus och inte för att man är ute och fryser, och jag har inte varken träffat särskilt många smittohärdar eller umgåtts med folk som går ut trots att de är sjuka, tack och lov. Självklart finns det folk som inte har råd att stanna hemma från jobbet om de bara är förkylda, men det i sin tur kostar andra människor och företag pengar. Och skattepengar i slutändan. Oh well.

Försöker att hålla mig undan sjuka människor och gör så gott jag kan för att hålla mig själv i toppform så gott det går. Om jag levde på snabbmat utan tillskott skulle mitt immunförsvar krascha helt och hållet, och det är inte ett alternativ. Snart blir det en kvällsmacka med leverpastej!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/inte-varit-forkyld-pa-lange/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.