Kitsch

Som ni kanske såg på fotot från i går kväll så fanns det en liten söt ljusstake mitt på bordet. Flätade kräftor, en liten släng av kitsch, Jag och R har sett den där ljusstaken i mataffären här varenda år vi har ätit kräftor tillsammans, och varje år har jag föreslagit att vi ska köpa den för att piffa till vår kräftskiva. Nej, fy, usch så hemskt, vi gör inte kitsch, etc och det ena och det andra. Tills nu.

Ljusstake med flätade kräftor, kitsch! Bra till vår kräftskiva.

Jag köpte den när jag var i stan för ett par dagar sedan utan att R visste om det, men det gick inte så himla bra som jag hade förväntat mig. Det skulle ju bli en rolig överraskning när han kom hem från jobbet i går och såg att den stod på bordet, bland allt det goda som fanns uppdukat, men överraskningen kom tidigare än så. Jag la den i en låda i köket där han aldrig kollar, men på torsdagskvällen, samma dag som jag köpt den, så frågade han mig om jag visste var vi hade ett måttband. “Nej“, sa jag. “Uppe i verktygsboden kanske?

Och sen öppnade han just den lådan som han aldrig annars kollar i. Visserligen brast han ut i skratt och tyckte att det var kul, men det blev ju inte riktigt den överraskning jag tänkt mig. Men i går var den alltså på plats bland kräftor, västerbottenostpaj, vitlöksbröd och snaps, och den passade finfint in i vår nya kräfttradition. Fast på något sätt tappade en av de flätade kräftorna ett öga på väg hem från affären, men det gör inte så mycket. Den kommer säkert att tappa fler, eller bli kantstött på ett eller annat sätt. Tjugo spänn kan vara värt mycket om det får någon att skratta…!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/kitsch/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanaugusti 29, 2015 kl. 14:26
  • Svara

  Men du har väl en påse reservögon? De skulle väl passa bra?

  1. Förvisso! Det skulle ju bli ganska roligt! :mrgreen:

  • Piafiaseptember 3, 2015 kl. 16:02
  • Svara

  Haha, heja “Farsan”! Tänk om du skulle peta dit några av dina tidigare inköpta “kulögon”!!!! Oh, vilket party! 😀

  1. Det kan nog bli så framöver! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.