Kräftor och id-koll!

Just ja, i går hände det för första gången på evigheter – jag fick visa legitimation på Systembolaget! Ser alltid så himla trött och sliten ut, och jag skulle tro att kvinnan i kassan inte var mer än tio år äldre än jag. ”Bra jobbat!”, sa hon när hon fick veta hur gammal jag är. Jovisst, jag har EDS att tacka för min silkeslena hy utan rynkor. Eller nåt. Det var i alla fall ett ganska trevligt ögonblick, för det har inte hänt på säkert fem år. Och jag är ganska gammal. I kroppen, i alla fall. Resten av mig är fortfarande 20.

I kväll blir det alltså kräftor. Fy faaaan vad gott det ska bli! R undrade hur han ska bli mätt och undrade om det kunde bli någon paj också, så jag överväger att göra något sånt till honom. Ska baka lite vitlöksbaguetter, göra en sallad och har till och med köpt snaps, men han tycker inte att kräftor är en riktig middag. Pucko. Kräftor är den bästa middagen man kan tänka sig, det kan två av tre i vår lilla familj intyga (jag och min katt). Eftersom vi är i majoritet och det är jag som lagar maten på vardagarna så bestämmer jag vad som serveras, men jag måste ju se till att han blir mätt.

Kräftor

Har en stump av en Västerbottenost kvar sedan jag och Hollywood käkade kräftor förra veckan, så det skulle kunna bli en liten paj till R. Jag tycker att det är helt överflödigt, men av någon märklig anledning är inte alla lika förtjusta i kräftor som jag. Fler åt mig, alltså. Jooo, jag har köpt en liten sak som jag och R har pratat om i samband med kräftskivor i flera år, men den kan jag inte visa ännu. Mer om det sen!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/kraftor-och-id-koll/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.