Lenny Kravitz på Gröna Lund

Jäklar vilket tryck det var i Lenny Kravitz band! Sjukt bra, groovearbetarna levererade till 100% i nästan två timmar, och det var några riktigt bra solon. Lenny själv kändes en aning trött, han liksom verkade luta sig tillbaka och låta bandet leverera det mesta, även om det var riktigt bra när han väl glänste till. Efter två låtar klev han av scenen ett par minuter – han hade spräckt brallorna hela vägen bak. Inte för att det syntes där vi stod, men det kan ju inte vara så jäkla bekvämt att leverera bra funk med röven bar. Lenny Kravitz på Gröna Lund Det var ännu mer folk på konserten i går än det var när Robert Plant spelade för ett par veckor sedan, det hade jag inte riktigt trott. Men då regnade det, och i dag var det högsommarvärme och solsken, så det var säkert fler ”vanliga” besökare som inte gick enbart för att se Lenny Kravitz. De körde mest gamla klassiker, men i väldigt långa jam-versioner. Riktigt bra solister, något som kanske inte uppskattades av alla som gillar hans hitlåtar men inte känner till hur funk- eller soulkonserter brukar låta. Det glesades ut lite bland publiken halvvägs in i konserten när solona blev längre och längre – och bättre.

Det stod två tjejer med riktig klass framför mig och R, de dansade, hoppade, klappade i baktakt och var i vägen för alla, men båda två lyckades ramla samtidigt. Platt fall på asfalten, rakt i en bytta halvsmält glass och en hel del andra vidrigheter. Folk runt om log i hemlighet, men de fortsatte som om det aldrig hänt. Och som vanligt är det en smärre katastrof att ta sig hem med taxi när man får stå i kö en kvart bara för att komma ut från stället, och Allmänna gränd är avspärrad. Det dröjer alltid lite, men när bilen väl kommit fram var det lugnt. Och nu är det badväder, ska försöka släpa med R…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/lenny-kravitz-pa-grona-lund/

2 pingar

  1. […] en natt, och i rumstemperatur hela dagen efter, sedan var morötterna slappare än Little Lenny på konserten med Lenny (Kravitz) på Gröna Lund häromdagen. De var helt mjuka och böjliga, och gick inte ens […]

  2. […] Kollade in Lenny Kravitz på Gröna Lund med R och bästa M. E från Norrland kom och hälsade på mig några dagar när R […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: