Matkonst

Matkonst är häftigt, när folk skapar riktiga konstverk av råvaror. På en del håll i Asien ägnar man ju mycken tid och möda åt att göra maten och tillbehören vackra. Nödvändingt? Nej. Fascinerande? Ja.

Såg förresten en snutt av en japansk kock som gjorde dekorationer av morötter; på tio minuter hade han med yttersta precision skurit en kedja av mittbiten på en morot, och det var med riktig prestation. Ska försöka leta reda på den där videon någon dag. Så här avancerad blir min egen matkonst.

Lök med blast och kulögon

Jag tycker visserligen att det är ganska onödigt att lägga så mycket tid på en grönsak vars enda syfte är att försköna en tallrik mat, men de ser helt annorlunda på saken. Matkonst visar på omtanke och respekt inför den som ska äta det man lagar. Och kanske en aning narcissism, inte vet jag. Men fint är det!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/matkonst/

2 kommentarer

1 ping

    • Farsan on augusti 10, 2015 at 14:37
    • Svara

    Snyggt!

    1. Ja, undrar hur många som blev fel innan den där kom till! Tänk dig att göra en figur av en tjock biff. Aningen svårare.

  1. […] i roliga former och figurer i och med de distinkta färgerna! För ett tag sedan hittade jag ju den här bilden på en uggla gjord av vattenmelon, och nu hittade jag en himla söt föreställande en […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: